היכולת לחקור את הקשר בין האדם לסביבה ולפתור בעיות שמאיימות על המשך קיומנו, דורשת התייחסות מולטי-דיסציפלינארית. כדי להתעמק בקשר אדם-סביבה יש להבין את התורה הביולוגית, את התהליכים שמעצבים את פני השטח וגם את טביעת הרגל האנושית על הסביבה הטבעית. כל אלו מחייבים הכשרה של דור תלמידים ומדענים שיכירו דיסציפלינות משלימות שיודעות לזהות צרכים, לאפיין בעיות, לחקור ולהציע פתרונות לבעיות סביבתיות.
המחלקה למדעי הסביבה, גיאו-אינפורמטיקה ותכנון ערים מכשירה תלמידים בתחומים מגוונים של לימודי סביבה, כולל הכרת כלים רלוונטיים לתחום, כמו מערכות מידע גיאוגרפיות, חישה מרחוק ותכנון סביבתי.
המחלקה למדעי החיים מכשירה את תלמידיה בתחומים מגוונים של מערכות ביולוגיות, תוך אפשרות להתמקדות והעמקה בבוטניקה, זואולוגיה ואקולוגיה.
השילוב המתבקש של עולמות הידע בשתי המחלקות האלו מאפשר לבוגרי התוכנית ליהנות מהבנה כוללת של הסביבה ולבצע מחקר מתקדם מולטי-דיסציפלינארי בתחום. התוכנית החדשה מאפשרת לרכוש ידע וכלים מקיפים ומגוונים, להיחשף לגישות מדעיות שונות, להתייחס למרחב באופן הוליסטי ולפעול בו מתוך הבנת השלם שעולה על סך מרכיביו. בנוסף, התוכנית תשים דגש על הגורם האנושי ולאינטראקציה שבינו לבין הסביבה. שילוב הידע הניתן ע״י שתי המחלקות מרחיב את היכולת להתמודד ולמצוא פתרונות לסוגיות סביבתיות מורכבות, הקשורות למגוון עצום של תת-תחומים, כמו התפשטות מחלות ופגיעות גנטיות, שינויים פיזיולוגיים ונוירוביולוגיים בסביבות שונות, אובדן בתי גידול וירידה במגוון הביולוגי והשפעות מרחביות על מערכות אקולוגיות.