https://www.bgu.ac.il/welcome/contents/innovation-at-BGU​​​​​אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מובילה בתחומי היזמות והחדשנות, ושמה לה למטרה לשתף את הסטודנטים שלה, בלי תלות בתחום לימודיהם או ברמות התואר, במסגרות של מצוינות, יזמות ומעורבות חברתית. ריכזנו עבורכם את כל האפשרויות בתחום היזמות העומדות בפני הסטודנטים שלנו, החל ממרכז Yazamut 360, דרך השתלבות בפארק ההיי-טק הבינלאומי, וכלה בהאקתונים טכנולוגיים וחברתיים, תוכנית יזמות בשיתוף חברת Google​ וקורסי יזמות אקדמיים וחוץ אקדמיים. 

​​​

 חושבים ללמוד בבן-גוריון? חשוב לכם לפתח את עצמכם גם באפיק היזמי? הצטרפו לאוניברסיטה שחרטה על דגלה את היזמות הסטודנטיאלית


מרכז ​​​​​​יזמות 360 (Yazamut 360°)​

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב חרטה על דגלה לקדם את היזמות והחדשנות כמנוע צמיחה לאקו-סיסטם הטכנולוגי הפורה בבאר-שבע ובנגב. זכייתה במענק של 6 מיליון ש"ח מהמל"ג האיצה את הקמת מרכז היזמות Yazamut 36​0°. המרכז האוניברסיטאי מקיים פעילות ענפה במתחם חדש שיוקם בלב הקמפוס.​​​ בין פעילותיו, מרכז היזמות מקדם את קקטוס קפיטל, קרן הון הסיכון הראשונה בישראל שמנוהלת על ידי סטודנטים ומשקיעה במיזמים סטודנטיאליים בלבד; תחרות הסטארטאפים SilicoNegev, אשר משקיעה מדי שנה מעל חצי מיליון שקלים בסטארטפים בעלי זיקה לנגב באירוע מרשים וחגיגי; Inno-Negev מאיץ טכנלוגי אשר מיועד לתת את כל הכלים לכתיבת תוכנית עסקית והצגה למשקיעים. 

בימים אלו נבנה בחזית בית הסטודנט מתחם יזמות מרהיב אשר ישרת את קהילת הסטודנטים, הבוגרים וסגל האוניברסיטה ויאפשר להם לקדם ולפתח את המיזמים שלהם. כל המידע על יזמות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בלחיצת כפתור על התמונה >>

לאתר יזמות 360


קורסים אקדמיים בתחומי היזמות והחדשנות​

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציעה לסטודנטים לתואר ראשון מגמת יזמות וחדשנות לתואר ראשון במסגרת המחלקה לניהול, שכוללת היכרות עם עולם היזמות והאקו-סיסטם היזמי. בנוסף לה, מציעה האוניברסיטה קורסים בתחומי היזמות והחדשנות במגוון מחלקות, כולל קורסים בינלאומיים בשיתוף אוניברסיטאות מחו"ל כחלק מתכנית הלימודים האקדמית. 

פרויקטי הסיום בפקולטה להנדסה ובפקולטה לניהול משלבים את הידע שרכשו הסטודנטים במהלך התואר יחד עם פעולה מעשית המשלבת יזמות ויצירתיות. במסגרת פרויקטי הגמר הסטודנטים מגבשים רעיונות ממשיים, המהווים מקפצה להצמחת מיזמים טכנולוגיים, וחלקם אף זוכים להכרה בתחרויות בינלאומיות.


קורסים נוספים: 

✅  iGEM – תחרות iGEM היא תחרות בינלאומית בתחום הביולוגיה הסינתטית הכוללת שימוש בטכנולוגיות של הנדסה גנטית, הפונה לסטודנטים מכל המחלקות, ונערכת מדי שנה במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) בעיר בוסטון. בתחרות משתתפות כ-300 קבוצות מחקר מאוניברסיטאות מובילות בעולם. לקורס יכולים להירשם תלמידי תואר ראשון ממחלקות רלוונטיות לתחום הביולוגיה הסינטתטית והוא מקנה נק"ז.

 פרויקט מח"ר – מציע לסטודנטים לניהול ולהנדסת תעשייה וניהול לפתח במפעל יצרני פעילות עסקית-חברתית חדשנית, אשר תתבסס על היכולות והמומחיות הקיימות במפעל ותייצר רווח כפול: רווח כלכלי למפעל ורווח חברתי לקהילה. "קוביית רוטשילד", היא הגוף המוביל את הפרויקט, ומהווה מרכז הדרכה לעשייה חברתית אפקטיבית המשלב סימולטור אינטראקטיבי ייחודי מסוגו בארץ.

  • ​קורסים בתחום היזמות בפקולטות השונות – חדשנות ויזמות בחינוך, חדשנות ויזמות במבט הוליסטי, יזמות ביו-טכנולוגית והיבטים משפטיים, יזמות עסקית בתיירות ועוד. גולת הכותרת הוא קורס הרב-תחומי ראשון מסוגו בישראל – יזמות וחדשנות לפתרון אתגרים במערכות הבריאות והרפואהשכולל שיתוף פעולה בין שלוש פקולטות: הפקולטה למדעי ההנדסה, הפקולטה למדעי הבריאות והפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר. במסגרת הקורס המרוכז, המתקיים לאורך 5 ימים, הסטודנטים עובדים בצוותים רב-תחומיים ומוצאים פתרונות הנדסיים, לאתגרים רפואיים, המגובים בהיתכנות עסקית. 


מתחם קוביית רוטשילד 
מתחם קוביית רוטשילד של המחלקה למעורבות חברתית


​קורסים חוץ אקדמיים, תחרויות והאקתונים 


​ קורסים של מרכז היזמות Yazamut 36​0° –מרכז היזמות מבקש להעשיר את הסטודנטים הלומדים באוניברסיטה בתכנים ובידע, כמו גם להעניק להם מיומנויות נדרשות בעולם החדשנות. לצורך כך מוצעים קורסים שונים המבקשים לתת מענה לתחומי עניין ולכיווני פעילות שונים הקיימים באקוסיסטם היזמי. בין הקורסים נמנים קורס יזמות נשים WE, קורס יזמות במגזר הבדואי, Fresh.Ed קורס האנליס​טים מבית Cactus Capital​ ​ועוד.

אם אין לכם עדיין רעיון מגובש או צוות עבודה, אך אתם יזמים מלידה וחושבים שיש לכם את מה שנדרש להקמת המיזם הבא, המסגרות הבאות הן בשבילכם . במהלך השנה האקדמית עומדות בפני הסטודנטים הזדמנויות להשתתף בתחרויות והאקתונים בתחומי היזמות והחדשנות, במהלכם הסטודנטים יוצרים לעצמם קבוצה ומרימים מיזם משותף מראשיתו ועד סופו. 

 סטודנטים מובילים חדשנות במגזר הציבורי בשיתוף Google – התכנית היוקרתית נוצרה מתוך מטרה להוביל לגיבוש ויצירת מיזמים טכנולוגיים שיובילו לשיפור השירות המקוון במגזר הציבורי בישראל. התחרות המשותפת לאוניברסיטה ולחברת Google ישראל, נושאת פרסים כספיים בשווי אלפי שקלים ומיועדת לסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לאתר התוכנית >> 

 האקתון HackBGU – האירוע, המתקיים אחת לשנה, מזמין את כלל הסטודנטים באוניברסיטה לוותר על שינה למשך 28 שעות ולהשקיע את מרב היצירתיות והכישורים שלהם בהכנת מגוון טכנולוגיות המשפרות את החוויה הסטודנטיאלית בקמפוס. ההאקתון נושא פרסים כספיים וכספי השקעה לקידום הטכנולוגיות הזוכות. 

✅ המאיץ להתנדבות בנגב – התכנית הייחודית התקיימה לראשונה בדרום, במסגרת המיזם הלאומי להגדלת מספר המתנדבים בחברה הישראלית. זוהי יוזמה של הרשות לפיתוח הנגב, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, קרן שח"ף והג'ויינט, ומופעלת על-ידי קוביית רוטשילד ותור המדבר. בתכנית השתתפו 19 יוזמות מכל רחבי הנגב, אשר קיבלו לאורך כל תהליך העבודה מנטורינג וליווי עסקי. בין היוזמות המשתתפות בתחרות: בית לאוטיסטים בוגרים שיוקם בכפר עזה, מיזם חברתי-כלכלי שייעודו לקדם אוריינות פיננסית בקרב בני נוער ו-"הבית הגאה" שמטרתו להגדיל את האינטראקציה בין הקהילה הגאה לבין כלל האוכלוסייה.

 להצטרף לקהילה הטכנולוגית הגדולה בדרום | הכירו את Tech 7 – קהילת החדשנות והטכנולוגיה של באר שבע והדרום. הקהילה נוסדה בשנת 2014 ביוזמה ורצון משותף של פארק ההייטק, העירייה וסטודנטים מקומיים. מטרות הקהילה הן לתרום ולהאיץ את תהליך התפתחות האקו סיסטם הטכנולוגי בנגב, למצב את באר שבע כעיר מובילה בתחומי היזמות והטכנולוגיה, ולחזק את הזיקה של הסטודנטים לנגב.​ קראו עוד >>​