מדריך לנגינת מוזיקה קאמרית
דניאל לכיש צ'לן לשעבר, מדריך הרכבים קאמריים במגוון הרכבים.
עקב כישרונו יוצא הדופן בנגינת הצ'לו, היה ברור שדניאל יפתח קריירה כצ'לן מקצועי מהשורה הראשונה וכן נתמך על ידי מלגות רבות מקרן התרבות אמריקה ישראל.
בין מוריו לצ'לו ומוסיקה קאמרית היו: שולמית לוריין, עוזי ויזל, אייזק שטרן, אלכסנדר שניידר, מרדכי רכטמן, רענן אילון, דוד סלע ורמי שבלוב - מורה בעלי שם עולמי בתחום המוסיקה קאמרית.
ב- 1975 הוזמן לנגן צ'לו ברביעיית המיתרים (הקאמרית) של צה"ל, מבין חבריה אשר מאוחר יותר נהיו למוסיקאים מובילים בישראל היו הכנרים יגאל טונה ואליהו שולמן.
בשל תאונה טרגית אשר בגינה נלקחה ממנו יכולת השליטה המלאה בידו השמאלית, לא יכל דניאל להמשיך את הקריירה כסולן וכנגן מוסיקה קאמרית מקצועי.
משנת 1978 עד 1982 למד צ'לו באקדמיה למוסיקה בתל אביב. אף על פי שלא שיחזר את נגינתו המקצועית מהעבר, ניגן בתזמורת הקאמרית הקיבוצית בניצוחו של נועם שריף, ולימד צ'לו.
בשנת-2009 דניאל הקים יחד עם פרופסור אוטה דייכמן את הקורס לנגינת מוסיקה קאמרית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומאז מדריך מוסיקה קאמרית לקבוצות המורכבות מסטודנטים וסגל שיטת ההוראה שלו מבוססת על נסיונו ועל השפעתם של מורים רבים ובמיוחד מהשפעתו רבת השנים של פרופ' רמי שבלוב. דניאל מנסה בהדרכתו להוציא את הנגנים מהשגרה בה נהוג לנגן מוסיקה קאמרית והקבוצות לומדות לפתח את דרכן הייחודית לנגינה משותפת, את "הנאמר בטקסט" - כלומר את הכתוב בתווים ומה שלא כתוב אלא רק מרומז. להקשיב אחד לשני, להסכים או להתנגד לפירוש המוזיקלי תוך ניסיון שכנוע בעדיפות האינטרפרטציה של הנגן. שיטה זו מביאה לפיתוח דרכם העצמאית לנגינה והבנת המוסיקה, המשלבת את כוונת המלחין (הטקסט) והאינטרפרטציות השונות של הנגנים - כפרטים וכקבוצה תוך הקניית מיומנויות הקשבה למוסיקה, לעצמך,
קבוצות קאמריות מהקורס מנגנות בקונצרטים וטקסים שונים באוניברסיטה כמו כן מופיעות בקונצרטים בארץ ובחו"ל.
להלן תוכלו להנות מביצועיו של דניאל לכיש ליצירות:
נועם שריף, וידוי לצ'לו סולו
וילה לובוס, דואט לחליל וצ'לו שריקת הסילון, (רענן אילון-חליל)
סן סאנס, קונצרטו לצלו מס 1 – תזמורת בני הקיבוצים בניצוחו של אהרון חרלפ
באך, סוייטה לצ'לו מס' 1 (1972) מוזיאון לכלים עתיקים -בריסל, דברי פתיחה בנימין פרל
דניאל לכיש ואוטה דייכמן ליד ירושלים