14 יונ' 2020

בעקבות הרפורמה של המל"ג בלימודי החשבונאות שעיקרה קיצור הלימודים האקדמיים לתואר ראשון בחשבונאות ל- 3.5 שנים בלבד וביטול שנת ההשלמה שהייתה נהוגה עד כה, הודיעה המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב על אימוצה והחלתה באופן מיידי, החל משנת הלימודים הקרובה.

מטרת הרפורמה לקצר ולהוזיל את תקופת ההכשרה של רואי חשבון במדינת ישראל. עד היום סטודנטים לחשבונאות נדרשו ללמוד 3 שנים עד לקבלת תואר ראשון ולאחר מכן שנת לימודים נוספת (שנת ההשלמה). בגלל ששנת ההשלמה הוגדרה כשנת לימודים לאחר תואר, המל"ג לא סיבסדה אותה והסטודנטים נדרשו לשלם שכר לימוד גבוה במיוחד (מעל ל-20 אלף ש"ח). בעקבות הרפורמה, לימודי תואר ראשון יימשכו 3.5 שנים ללא צורך בשנת השלמה ושכר הלימוד בכל התקופה הזו יהיה שכר לימוד אוניבסיטאי רגיל.

עוד כוללת הרפורמה שינויים בתוכניות ההוראה בקורסים רבים, תוך צמצום מסוים בלימודי החשבונאות הפיננסית. שינויים אלו יביאו לכך שסטודנטים חדשים במקצוע ייהנו מתקופת הכשרה קצרה יותר, זולה יותר ותוכנית לימודים עכשווית יותר.

ד"ר כורש גליל, ראש תוכנית החשבונאות במחלקה לכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מסביר: " תוכנית הלימודים החדשה תכשיר את דור העתיד של רואי החשבון בישראל בצורה יעילה יותר, בפחות זמן ובעלות נמוכה יותר. בשני העשורים האחרונים היינו במקום הראשון בארץ בשיעורי ההצלחה בבחינות המועצה ובהשמת בוגרים במשרדי רואי חשבון מובילים. אנו שוקדים על התאמות נוספות בתוכנית שישמרו את הייחודיות שלנו כמוסד מוביל בלימודי החשבונאות בישראל גם בעשורים הקרובים."

לפרטים מלאים על לימודי חשבונאות »

חשבונאות

הרפורמה תחל על המתחילים ללמוד חשבונאות בשנת תשפ"א ולא על סטודנטים שכבר נמצאים במהלך לימודיהם לתואר.