24 יול' 2019

​30 אנשי היי-טק ואקדמיה מובחרים אשר ייבחרו מתוך מאות מועמדים, יזכו להשתלב בתכנית לימודי תעודה, ראשונה מסוגה בדרום, שישיקו Yandex והאוניברסיטה באוקטובר הקרוב. מהנדסים שיתקבלו לתכנית Y-DATA שתתקיים במסגרת המרכז האוניברסיטאי ללימודי חוץ ירכשו מיומנויות מקצועיות והיכרות עם ההתפתחויות האחרונות בתחומי מדע הנתונים, למידת מכונה ובינה מלאכותית. ההכשרה כוללת הרצאות מומחים מ-Yandex ושיתופי פעולה עם חברות הייטק בינלאומיות.

ענקית הטכנולוגיה Yandex והמחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בהובלתו של פרופ' ליאור רוקח, ישתפו פעולה ויפתחו יחד לראשונה בדרום את Y-DATA - תכנית להכשרת מדעני נתונים ומידע המיועדת למהנדסי תוכנה עם ניסיון בתעשייה, באמצעות המרכז האוניברסיטאי ללימודי חוץ

​תכנית לימודי התעודה החדשה, שהושקה לראשונה בישראל בשנה שעברה באוניברסיטת תל אביב, תפתח באוקטובר הקרוב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותכשיר בכל מחזור 30 אנשי היי-טק, מהנדסי תוכנה, מהנדסי מערכות מידע ומדעני מחשב מובחרים בעלי תואר ראשון בתחום הנדסי, מדעי או ניסיון עשיר בתעשייה בתחומי ה- DATA המבוקשים – בינה מלאכותית,  Machine Learning (ML), Data science ועוד.

תכנית הלימודים תתקיים בהיקף של שנת לימודים אינטנסיבית המורכבת משני סמסטרים ופרויקט גמר, ותילמד במשך יומיים בשבוע לצד תרגול במעבדות המחשבים של המחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע. התכנית בשפה האנגלית ותועבר על ידי סגל ההוראה שיכלול מרצים חברי סגל אקדמי מהאוניברסיטה ומרצים אורחים מחברת Yandex וכן מרצים נוספים בתחום. במהלך הלימודים יובילו משתתפי הקורס פרויקטים בתעשייה, בשיתוף חברות היי טק בינלאומיות מוכרות.

Yandex_4news.jpg

הצוות של Yandex מציג את Y-Data בכנס DMBI שנערך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מוקדם יותר החודש.

"שיתוף הפעולה הזה מהווה הזדמנות מצוינת לחיזוק מקצועי של קהילת ההיי-טק בנגב בתחומי ה-data, למידה חישובית, בינה מלאכותית ומדעי הנתונים", אומר פרופ' ליאור רוקח, ראש המחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, "אני רואה חשיבות גדולה הן מבחינה אקדמית והן מבחינת האקו-סיסטם המיוחד שלנו כאן בבאר-שבע, שחברי הסגל של המחלקה ילמדו בתכנית יחד עם מומחים מהתעשייה ומחברת Yandex, שלה ניסיון ומוניטין בתחומים רבים, גם בהפעלת תכנית מסוג זה".

"בY-DATA מאמינים שעל מנת להבין במלואם את חשיבותו והשימוש ב-ML, הסטודנטים חייבים להתנסות כחלק מלימודיהם באופן מלא ואמיתי בעשייה בתעשייה" מסביר קוסטיה קילימניק, ראש תכנית Y-DATA ישראל, "בעקבות זאת, יזמנו שיתופי פעולה עם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ועם החברות המובילות בתעשיית ההיי-טק כמרכיב עיקרי בתכנית, ובמסגרת הלימודים הסטודנטים זוכים להתנסות בפרקטיקה הלכה למעשה, שמתרגמת ידע תיאורטי למיומנויות וכישורים מעשיים כמו גם לפיתוחים טכנולוגיים שזוכים ליישום בפועל בחברות".

אודות יאנדקס

יאנדקס / Yandex הינה ענקית טכנולוגיה שבונה, מייצרת ומספקת מוצרים ושירותים מתקדמים חכמים המופעלים על ידי למידת מכונה. מטרתה של יאנדקס היא לעזור לצרכנים ולעסקים לנווט טוב יותר בעולם המקוון והלא מקוון. מאז 1997, יאנדקס סיפקה ברמה עולמית שירותי חיפוש ומידע הרלוונטיים לאזורים שונים. בנוסף, יאנדקס פיתחה שירותי תחבורה מהמובילים בשוק, לרבות מוצרי ניווט, ויישומים ניידים אחרים עבור מיליוני צרכנים ברחבי העולם. ליאנדקס מעל 30 משרדים ברחבי העולם, ואף החברה נסחרת בנאסדק מאז 2011.

על Ydata בישראל

Yandex השיקה בשנה שעברה את Ydata בישראל, מסלול לימודים מתקדם וייחודי להכשרת אנשי הייטק ואקדמאים לתחומי מדעי המחשב המבוקשים -   Machine Learning (ML), Data science, בינה מלאכותית ועוד. התוכנית ממלאת את הפער שבין קורסים מקוונים קצרי טווח לבין לימודים לתואר אקדמי מתקדם בהיקף מלא ומציידת את המשתתפים בסט מקיף של מיומנויות מקצועיות ובהיכרות עם ההתפתחויות האחרונות בתחום הבינה המלאכותית. דרישות הקבלה לתכנית הינן תואר ראשון לפחות בתחום הנדסי או מדעי או ניסיון עשיר במשרות פיתוח בתעשייה, בקיאות בשפה האנגלית, כמו גם שליטה בשפת תכנות אחת לפחות.