אני חוקר את התהליכים שעומדים בבסיסן של תופעות חברתיות נפוצות. במילים פשוטות – למה אנחנו מתנהגים כלפי אנשים בעולם באופן בו אנחנו מתנהגים? למה יש התנהגויות שקשה לנו 'להתנער' מהן? מהן ההשלכות של המנגנונים האלה על האופן בו אנחנו תופסים אנשים אחרים ועל הנכונות שלנו לקיים איתם אינטראקציה? תחומי המחקר שנחקרים כרגע באופן פעיל במעבדה כוללים את הנושאים הבאים (אך אינם מוגבלים להם) :
מדוע כל כך קשה לשנות מחשבות מבוססות ציפייה? אנו משערים שחלק מהותי בקושי לשנות סטריאוטיפים וציפיות אחרות (למשל לגבי העצמי) נובע מכך שזה 'נעים' לנו כאשר הציפיה שלנו מתממשת. להרגשת ה'נעים' הזו יש השלכות רבות על הפסיכולוגיה של האינדיבידואל, על הייצוג המוחי של הסטריאוטיפ וכן השלכות לטווח רחוק על האופן בו אנו חושבים על העולם.
כיצד אנחנו תופסים חברי קבוצה שונה? קשה לנו לזהות פרצופים של אנשים השייכים לקבוצה אתנית שונה משלנו, ואנו נוטים לייחס להם תכונות דומות. אנו חוקרים את המנגנונים העצביים והמוטיבציוניים שמאפשרים את התופעה הזו.
כדי לענות על שאלות אלו ועל שאלות הנוגעות בהבנה ההתפתחותית התהליכים הללו אני עושה שימוש במגוון כלים השאובים ממגוון עולמות תוכן, כולל פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, כלכלה התנהגותית ומדעי העצב (neuroscience). כלי המחקר כוללים ניסויים ממוחשבים, ניסויי הדמיה מוחית במספר טכניקות (fMRI וכן fNIRS, שיטה שמאפשרת יותר ניידות) ובעתיד גם ניסויים מחוץ למעבדה.
** בשנה הקרובה אקבל 1-2 סטודנטיות/ים להנחיה.
רשימת פרסומים ותיאור של חברות וחברי המעבדה, ניתן לראות באתר המעבדה: https://scmbbgu.wixsite.com/scmblab
יצירת קשר:
דואר אלקטרוני: reggevn@bgu.ac.il