המגמה לפסיכולוגיה חברתית
 
מטרת המסלול היא להכשיר מדענים חוקרים בתחום הפסיכולוגיה החברתית. התלמידים ירכשו ידע נרחב בתיאוריות וממצאים עיקריים בפסיכולוגיה חברתית, ובמספר תת-תחומים בפסיכולוגיה חברתית, כגון כלכלה התנהגותית, קוגניציה חברתית, וקבלת החלטות.
 
ההכשרה מתחילה במ"א, מתוך ציפייה שהסטודנטים בעלי ההישגים הגבוהים (אנו מקווים שאלו יהיו מרבית התלמידים) ימשיכו ללימודי דוקטורט. ניתן להמשיך מהמ"א לדוקטורט באופן ישיר באמצעות המסלול המשולב. במסלול המשולב מורחבת עבודת המ"א לעבודת דוקטורט והציון הניתן על הצעת הדוקטורט מהווה ציון מ"א.
 

המסלול מציע התמחות בנושאי היסוד של הפסיכולוגיה החברתי, תוך התמקדות בנושאים:

 אמפתיה, סטריאוטיפים, קבלת החלטות, מוטיבציה, שליטה עצמית, רגשות, פסיכולוגיה של המוסר, פסיכולוגיה פוליטית, פסיכולוגיה אבולוציונית, פסיכולוגיה כלכלית (כלכלה התנהגותית), והיבטים יישומיים של תיאוריות בפסיכולוגיה חברתית.

יחודו של המסלול בכך שהוא מאפשר לתלמידים ללמוד בהקשר אינטרדיסציפלינרי ולשלב בעבודת המחקר שיטות מעולם הכלכלה ההתנהגותית, חקר המוח, פסיכולוגיה קוגניטיבית, ומדעי הנתונים. בנוסף, במהלך התואר הסטודנטים מקבלים הזדמנות ליישם את הכשרתם במסגרת התמחות בתעשייה. המסלול מקנה לתלמידים הכשרה מתודולוגית רחבה ושיטות מחקר הניתנות ליישום במחקר האקדמי, בארגונים ציבוריים ועסקיים.


במסגרת תואר שני בפסיכולוגיה חברתית, ניתן להגיש מועמדות להדגש מדעי הנתונים בפסיכולוגיה. בהדגש זה ירכשו הסטודנטים יכולות וידע במדעי הנתונים (Data Science), וילמדו כיצד ליישם ידע זה בתחום הפסיכולוגיה לפרטים נוספים בהרחבה.​

  
תחומי עיסוק
ד"ר ניב רגב – ראש המגמה

 תחומי מחקר עיקריים: התהליכים שעומדים בבסיס התפיסה והרגשות כלפי הזולת וכלפי קבוצות חברתיות (למשל, הנחות סטריאוטיפיות); השלכות התנהגותיות של תהליכים אלה (למשל, רתיעה או מוכנות לשלם כסף); אספקטים נשלטים ובלתי נשלטים בקוגניציה חברתית. במעבדה אנחנו משלבים מגוון פרדיגמות התנהגותיות עם מספר כלי הדמיה מוחית כולל fMRI ומערכת fNIRS גמישה כדי לאפשר מחקר של מגוון אוכלוסיות.​

פרופ' טל אייל

מוטיביציה ושליטה עצמית, הקשר בין רגשות ומוטיביציה, קוגניציה חברתית, מרחק פסיכולוגי, עמדות וערכים, מוסריות.

פרופ' יואלה ברבי-מאייר

חוקרת בתחום של קבלת החלטות אינדיבידואלית ובהקשרים חברתיים. נושאי מחקר עיקריים כוללים הוגנות, דילמות חברתיות, משא ומתן וסיכון.​

פרופ' אמריטוס דויד לייזר

​אני חוקר את הממשק בין פסיכולוגיה וכלכלה, ובייחוד הבנה נאיבית בתחום הכלכלה והשלכותיה (כגון חסכון פנסיוני, המשבר הכלכלי, המחאה החברתית). באופן כללי יותר, אני חוקר הבנה נאיבית של מגוון תחומים, עם דגש על כלכלה, בריאות וחולי, ופסיכולוגיה, הן מבחינת התוכן והן מבחינת המנגנונים, כשאני נעזר בהקשרים כמו חלוקת קשב, פגיעה מנטלית והתפתחות ילדים לחקור נושאים אלה.​

ד"ר אורלי ברקת

אני חוקרת כיצד תהליכים פסיכולוגיים בסיסיים מעצבים תפקידים חברתיים בחברה מודרנית, ואת ההשלכות של אותם תפקידים ליחסים בין-אישיים וקבוצתיים. אני מתעניינת בעיקר בהבנת תפקידים מגדריים מסורתיים והאופן בו הם באים לידי ביטוי בפועל, דרך אמונות סמויות והתנהגויות יומיומיות. המחקר שלי מתעמק בתופעות כגון סקסיזם אבירי, התנהגויות פרו-חברתיות, החפצה מינית ועוד. בנוסף, אני חוקרת את המחירים האישיים שא.נשים משלמים על אימוץ תפקידים מגדריים, בהקשר של מערכות יחסים וקריירה. שיטות המחקר שלי משלבות ניסויי מעבדה ושדה, מדדים התנהגותיים ופיזיולוגיים, ופרדיגמות המדמות אינטראקציות אמיתיות.

ד"ר אלמוג שמחון

המחקר שלי בוחן את נקודות המפגש בין רשתות חברתיות, פסיכולוגיה חברתית ושפה. למשל, מה התפקיד שמשחקות רשתות חברתיות בתהליכים של קיטוב פוליטי ודיסאינפורמציה, וכיצד ניתן לרתום מחקר תיאורטי ויישומי למניעת תהליכים אנטי-דמוקרטים ברשתות ובעולם האמיתי. המחקר משלב פסיכולוגיה ניסויית קלאסית עם ניתוחי נתוני עתק (ביג דאטה), למידת מכונה וניתוחי שפה טבעית.

ניתן למצוא בספרות מדע פופולארי הרבה ספרים המציגים ממצאים ותיאוריות מפסיכולוגיה חברתית. אנו מזמינים אתכם להעמיק באופן אקדמי בנושאים אלו ואחרים אצלנו במחלקה.