06 ספט' 2020

רגע לפני שנפתחת תקופת הרישום לקורסים​, גם השנה צללנו לקובץ הקורסים האוניברסיטאי כדי לחשוף בפניכם קורסים מעניינים שתופתעו למצוא באוניברסיטה. לכם נשאר רק לקרוא, להתרשם ולהירשם - אז למה אתם מחכים?

שנות התשעים: חב​​רה, תרבו​​ת, מלחמה ושלום  | 167.1.1141

איפה זה קורה: במחלקה ללימודי מדינת ישראל
מה חשבנו שזה: צפייה בקליפים של להקות בנים ודיון על החזרת הפאוץ' לאופנה.
מה זה באמת: לדעת איך היה פה כשנולדנו: ללמוד על התגבשות החברה והתרבות הישראלית והפיכתה לצרכנית ומסורתית יותר, סקירה של חולשה צבאית ישראלית אל מול התקווה לשלום וזיכרונות של מוזיקה טובה.
למה שווה לקחת: כדי להכיר את השינויים שהחברה ישראלית עברה עד למדינת ישראל של היום, וליהנות על הדרך מפלייליסט נוסטלגי ומרגש.
אופנת שנות ה-90

פרסית למתחילים ​​א' |  124.1.0831

איפה זה קורה: לימודי המזרח התיכון
מה חשבנו שזה: הכנה לאודישנים של העונה הבאה של "טהרן"
מה זה בפועל: לימודי השפה הפרסית, הכרת טקסטים פשוטים ורכישת אוצר מילים לקריאה. כולל הכרת התרבות האיראנית.
למה לקחת אותו: אומרים שזו שפה עם ניגון מיוחד והגיע הזמן לגוון את לימודי השפות האירופאיות. בנוסף, מעניין לגלות איזה מילים הגיעו לעברית מהשפה הפרסית- אשכרה!
טהרן

גני ​​עדן מלאכותיים: סמים וחברה במזה"ת | 124.1.0060

איפה קורה: לימודי המזרח התיכון
מה חשבנו שזה: שיטות לגידול צמח בדירת סטודנטים כולל מבחן מעשי.
מה זה באמת: לימודים על הסחר והשימוש בסמים במזרח התיכון, בהתמקדות על הקנביס ממנו מופקים סמים אחרים. במקביל נבחן חומרים משני תודעה אחרים כמו אופיום וקפה.
למה שווה לקחת: לקבל נקודת מבט תרבותית, פוליטית וספרותית על השימוש בסמים. להסתכל עליהם לא רק כחומרים שמשפיעים על התודעה אלא גם כמסמנים תהליכים בחברה.
קנאביס

גילויה מחדש של "השפעת הספרדית": היסטוריה, שכחה וזיכרון של המגפה העולמ​ית הגדולה במאה ה-20 | 127.1.0501

איפה קורה: המחלקה להיסטוריה כללית
מה חשבנו שזה: שחזור של מה שאנחנו עוברים עכשיו מינוס הנטפליקס והלימודים בזום.
מה זה באמת: שפעת נגיפית פשטה בעולם במקביל למלחמת העולם הראשונה והסבה נזק המוני בארצות רבות. נבחן מה אנחנו יכולים ללמוד ממנה על המגפה שפוקדת אותנו בימים אלה.
למה שווה לקחת: מישהו אמר דה-ז'ה-וו? טוב לדעת על ההיסטוריה הרפואית והחברתית של מגפה עולמית שכבר מאחורינו, כולל איך יוצאים מזה.
השפעת הספרדית

תולדות היופי: אסתטיקה​​ ותולדות האמנות | 134.1.0140

איפה קורה: המחלקה לאומנות
מה חשבנו שזה: "מראה מראה שעל הקיר, מי הכי יפה בעיר?"
מה זה באמת: תפיסת היופי כפי שהיא באה לידי ביטוי באומנות לאורך ההיסטוריה ועד היום.
למה שווה לקחת: יופי וכיעור נתפסים על ידי החושים ומעוצבים על ידי טעם ושינויים תרבותיים. במילים אחרות- להזכיר לעצמנו שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח.
ציור אישה