08 אפר' 2020

​​​​​​​​​התפרצות נגיף הקורונה והמשבר שהביא עימו ואי הוודאות בנוגע למועד קיום הבחינה הפסיכומטרית, הביא את אוניברסיטת בן-גוריון בנגב להתחשב במצב המיוחד שנוצר למועמדים ללימודי תואר ראשון שטרם נבחנו בבחינה זו.

האוניברסיטה מודיעה על הרחבת אפשרות הקבלה ללא ציון פסיכומטרי, על סמך ציוני הבגרות בלבד, לרוב תוכניות הלימודים לתואר ראשון הפתוחות להרשמה.

ההחלטה התקבלה על ידי רקטור האוניברסיטה פרופ׳ חיים היימס, בשיתוף דיקני הפקולטות וההנהלה האקדמית של האוניברסיטה, מתוך הבנת הקושי עמו מתמודדים מועמדים לתואר ראשון.

אי הוודאות שנוצרה בשל דחיית מועד אפריל של הבחינה הפסיכומטרית הביאה מועמדים רבים להמתין לגיבוש מתווים חלופיים שיאפשרו קבלה לאוניברסיטה. כדי לאפשר למועמדים לתואר ראשון להשלים את תהליך קבלתם לאוניברסיטה לקראת שנת הלימודים תשפ״א, תפרסם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לאחר פגרת הפסח את דרישות הקבלה המעודכנות שיתבססו, כאמור, על ציוני הבגרות בלבד.

ההחלטה תקפה לתוכניות הלימודים הפתוחות להרשמה ועבור מועמדים שאין ברשותם ציון פסיכומטרי.

מועמדים שכבר נרשמו לאוניברסיטה יטופלו אוטומטית בהתאם להחלטות ויהנו מעדיפות בקבלה לפי התנאים החדשים.
חשוב להבהיר כי מדובר בקבלה מן המניין לכל דבר.

מועמדים שטרם נרשמו לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב מוזמנים להקדים ולהירשם לאוניברסיטה באופן מקוון​ כדי שתנאי הקבלה המעודכנים שיפורסמו כאן​ יחולו גם לגביהם.

פרטים נוספים ומלאים יפורסמו בקרוב.

סטודנטים בהרצאה