07 יונ' 2013
באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מיושמת שיטה למחזור מי מזגנים להשקיית גינה.
מדובר בחסכון של יותר מ- 100 ליטר ביום, ממחזור מי המזגנים בבנין הננוטכנולוגיה

באוניברסיטת בן-גוריון פותחה שיטה למחזור מי מזגנים לטובת השקיית גינה שהוקמה לשם כך. הפרויקט הוא פרי יוזמה משותפת של מנהל המחלקה לארגון ושיטות באוניברסיטת בן-גוריון,איתן אדמון  וכן גיל קרנר ויהודית ריייזנר מהמרכז לננו-פבריקציה במוסד האקדמי.

הפרויקט מומן ונערך באמצעות מיזם "קמפוס ירוק" של האוניברסיטה, הפועל לצמצום צריכת האנרגיה והמשאבים, למתן פתרונות חדשים וטכנולוגיים למחזור, לעידוד המחקר וההוראה בתחומי הסביבה ולהגברת המודעות וביצוע פעולות בקהילה ובנגב בתחום זה.
מי המזגנים נאגרים במיכל, ואחת ליום משקים את העצים, תבלינים, ירקות וצמחי נוי הנמצאים בה. היום, כז' בסיון, יום איכות הסביבה העולמי, נחנך הפרויקט באופן רשמי.

בפרויקט זה, שמומש על יד הסטודנט מיכאל יוספה, השתתפו סטודנטים וילדים- מתוכנית "הדירות הפתוחות" של האוניברסיטה. בגינה השתמשו בחומרים ממוחזרים, לדוגמא - המולצ' האדום לשביל עשוי ממחזור שבבי עץ, תיחום השביל עשוי משאריות אבנים מפרויקט בינוי וכסאות הישיבה הצהובים, עשויים מצמיגים.

לפרויקט זה, שבפועל משיב לטבע את המים ומאפשר שימוש וחסכון במי השקיה,  יהיה המשך בבניינים ובאתרים אחרים באוניברסיטה.
לפרויקט זה שותפים רבים, ובראשם פרופ' דן בלומברג – יו"ר המועצה הירוקה בקמפוס והמשנה לסגן הנשיאה ודיקן למו"פ באוניברסיטה, שסייע מאד בתמיכה ובקידומו ורכזת קמפוס ירוק וד"ר שמרית ממן

מזגיננו-פבריקציה.jpg
בתמונה: מסירים את הלוט מהגינה: פרופ' דן בלומברג, איתן אדמון וד"ר שמרית ממן.
צילום: דני מכליס

מזגיננו-פבריקציה