02 יונ' 2022

​​"הסטודנט יוכל לצאת לשוק העבודה מהר יותר ולתרום לחברה הישראלית, כל זאת לאחר שלמד ועבר הכשרה מקצועית ומקיפה" אמר המנהל האקדמי של קמפוס אילת, פרופ' יניב פוריה.

לימודי עבודה סוציאלית הינם מהמבוקשים בישראל במסגרת מדעי הרוח והחברה, ובשל השלכות משבר הקורונה על הכלכלה והחברה הישראלית עולה צורך אדיר בעובדים סוציאליים איכותיים. אוניברסיטת בן-גוריון בנגב נענית לאתגרי השעה ומשיקה מסלול מהיר ללימודי עבודה סוציאלית האורכים כשנתיים בלבד.

במסגרת המסלול החדש לעבודה סוציאלית ילמדו הסטודנטים והסטודנטיות לתואר הראשון במשך שישה סמסטרים רצופים המאפשרים ללומדים להתמיד בלימודיהם ולסיים את התואר, במקום חופשת הקיץ הארוכה הגורעת מהמשכיות ומעקביות רצף החומר הנלמד. לצד היבט זה, לימודים במשך שישה סמסטרים רצופים יקלו על הסטודנטים מבחינה כלכלית בחיסכון בשכר הדירה ומגורים אפשריים במעונות, יאפשרו לסטודנטים להגיע להישגים גבוהים יותר במהלך לימודיהם - וכמובן לסיים את לימודיהם במקום בשלוש שנים בשנתיים.

"אנו שבויים בקונספציה כי הלימודים לתואר ראשון צריכים להימשך כשלוש שנים. חייבים לצאת מהקופסה. היה ואני הייתי מתחיל את לימודי היום, אין ספק שהייתי מעדיף ללמוד במסלול מסוג זה". אומר פרופ' יניב פוריה, המנהל האקדמי של קמפוס אילת. "אני צופה כי כבר בעתיד הקרוב אוניברסיטאות רבות בישראל יאמצו את מסלול הלימודים החדש, נכון להיום קיימים תארים רבים, בייחוד במדעי הרוח והחברה ובמדעי הניהול, אותם ניתן היה ללמד בשנתיים במקום בשלוש. חשוב לי להבהיר כי הסטודנטים שילמדו במשך שנתיים יוכלו ללמוד חומר רב יותר בצורה מעמיקה יותר. היחידים שייפגעו ממהלך זה אלו משכירי הדירות לסטודנטים, ואיני מרחם עליהם".

לפרטים על לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית בקמפוס אילת »​