07 מאי 2019

​​​​​​

במסגרת קורס בנושא יזמות טכנולוגית, סטודנטים מאוניברסיטת מקגיל ומאוניברסיטת בן-גוריון בנגב לומדים יחד כיצד לפתח תוכנית עסקית ואיך להציגה

אוניברסיטת מקגיל במונטריאול, קנדה, בחרה בפקולטה למדעי ההנדסה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב כשותפה להפעלת תוכנית חילופי סטודנטים כחלק מקורס בנושא יזמות עסקית. במסגרת שיתוף הפעולה בין שני המוסדות האקדמיים, סטודנטים מישראל ומקנדה לומדים יחדיו ומכינים עבודה משותפת בנושא יזמות עסקית במוצר טכנולוגי.

התוכנית נחנכה בסמסטר הנוכחי בתמיכתה הנדיבה של הקרן ע"ש ג'ראלד והת'ר רייסמן מקנדה. הלימודים בתוכנית משלבים לימודים מרחוק באמצעות הרשת, בה בין היתר הסטודנטים לומדים כיצד לבנות תוכנית עסקית ואיך להציגה בפני קרנות הון סיכון.

מעבר לפעילות החינוכית, התוכנית המתפרסת על פני 13 שבועות, מאפשרת יצירת חברויות בין הסטודנטים דרך מפגשים חברתיים וחווייתיים בעזרת מפגשים אינטרנטיים ופרונטליים. התוכנית מסתכמת בביקור של הסטודנטים והסגל באוניברסיטת מקגיל במשך שבועיים ולהפך.

הקורס האקדמי "יזמות טכנולוגיות – בניית קייס מנצח" מובל על ידי פרופ' Michael M. Avedesian מאוניברסיטת מקגיל ופרופ' יובל ביטן מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. "הקורס מציע למידה מעשית כדי ליצור, לעצב, לבנות ולנהל ארגונים חדשים מבוססי טכנולוגיה חדשנית ושיתוף פעולה בינלאומי", מציינת פרופ' לימור אהרנסון-דניאל, סגנית הנשיא לקשרים בינלאומיים. "אנו שמחים וגאים על כך שהאוניברסיטה נבחרה על ידי אוניברסיטת מקגיל כשותפה המועדפת לקורס זה" הוסיף פרופ' אבי לוי, דיקן הפקולטה למדעי ההנדסה, מיוזמי שיתוף הפעולה.

הסטודנטים מאוניברסיטת בן-גוריון בילו את רוב חופשת הפסח שלהם במונטריאול ובשבוע שעבר הגיעו הסטודנטים ממונטריאול לבאר-שבע ויבלו בה את השבועיים הקרובים.

סטודנטים בתוכנית | צילום: יח"צ סטודנטים בתוכנית | צילום: יח"צ​​​