$$Events$$

10 ספט' 2023

'ההתחל"ה' ​- התנסות, הכנה, תגבור וחניכה ללמידה והעצמה

​​​​​​​​​באוניברסיטה מתקיימת מעטפת תמיכה לתלמידי שנה א' במספר מחלקות:

• הנדסה ביורפואית
    בית הספר להנדסת חשמל ומחשבים
    הנדסה כימית
    הנדסת מכונות
    הנדסת תוכנה
    הנדסת תעשיה וניהול
    הנדסה אזרחית וסביבתית
    ניהול במסלול ניהול מערכות מידע
    כימיה
    מדעי החיים
    מדעי המחשב
    מדעי כדור הארץ והסביבה
    הנדסת מערכות תוכנה ומידע
    בית הספר למדעי המוח ולקוגניציה
    סטטיסטיקה וניתוח נתונים
    ​פיזיקה

תכנית ההתחלה

כדי להכינך למסע המרתק של הלימודים וכדי לסייע לך לממש את יכולותיך ולהצליח בלימודיך, בנינו עבורך תוכנית ייחודית שתלווה אותך במהלך הסמסטר הראשון שלך באוניברסיטה.התוכנית מופעלת מספר שנים ובוגריה שבעי רצון במיוחד.
התוכנית כוללת סדנת הכנה טרום-לימודית, סיוע במהלך הסמסטר הראשון והכנה לקראת הבחינות.

הסדנה הטרום-לימודית תכין אותך ללימודים במחלקה ותסייע לך להתכונן ולהיערך ללימודים המאתגרים באקדמיה ולחוויה הסטודנטיאלית. סדנה זו היא ייחודית למחלקתך ונבנתה כדי לתת מענה למתקבלי המחלקה ולסייע להם למצות את יכולותיהם ולהתחיל את לימודיהם בצורה טובה ועם רמת מוכנות גבוהה יותר.

התוכנית תחל בסדנה המקדימה שתיערך לפני תחילת הסמסטר,
בין התאריכים 10/09/2023 ועד 21​/09/2023

הסדנה ת​כלול:

✔ היכרות עם ראש המחלקה והסגל.
✔ לימוד של שני קורסי חובה כולל הרצאות ותרגולים בנושאים מרכזיים שנלמדים בסמסטר א' במחלקה.
✔ סדנאות הכנה ללימודים ורכישת מיומנויות לימודיות.
✔ ארוחה קלה בכל יום.
✔ היכרות עם סטודנטים בתוכנית שילמדו עמך במחלקתך.

* הסדנה תתקיים באופן פרונטאלי, בכפוף להנחיות משרד הבריאות.

*הסדנה אינה סדנת ריענון לחומרי הקורס אלא מתחילים ללמוד את תכני הסמסטר.

​במהלך הסמ​סטר:

✔ תגבורי ההתחל"ה – יינתנו שיעורי עזר בקבוצות לכל אחד משני קורסי החובה שניתנים במהלך סמסטר א'. לכל תגבור מוקצות שעתיים שבועיות.​

✔ רכזות התוכנית בדיקנאט יבצעו ייעוץ באסטרטגיות למידה (ניהול זמן, זיכרון, קשיי קשב וריכוז, דחיינות, הכנה לבחינות וכו') וייעוץ בנושאים שונים. ניתן להגיע לפגישות שבועיות או בהתאם לצורכי הסטודנט. כמו כן, יהיה מעקב גם דרך הדוא"ל.​

* התגבורים יתקיימו באופן מקוון, דרך ה-ZOOM.

הר​ש​​​​​​​מה:​

התשלום נעשה באמצעות כרטיס אשראי »

ובתוך אתר התשלומים יש לבחור:
דיקנאט הסטודנטים - קידום סטודנטים - הרשמה לקורסי ההתחלה​ - סדנת הכנה לאקדמיה – מחלקת האם שלכם (מדעי המחשב למשל) ואז שגר בקשה. יש לשמור את אישור התשלום הניתן בסוף התהליך.

עלות התוכנית כולה (סדנת הכנה ותגבורים) מסובסדת והיא 400 ₪ בלבד.

מיום פתיחת הסדנה, לא ניתן לקבל החזר כספי. מקרים חריגים ידונו בנפרד​.

קיימת אפשרות לינה במעונות הסטודנטים במהלך סדנת ההכנה בעלות כוללת של 468 ₪.

ההרשמה למעונות הינה על בסיס מקום פנוי, בקשות לרישום יתקבלו עד ליום 15.8.2023.

סטודנטים שנרשמו למעונות לשנה"ל תשפ"ד ומבקשים להתגורר במעונות גם במהלך סדנת ההכנה, מקומם מובטח ובתנאי שיגישו בקשה עד לתאריך 15.6.2023 בשעה 12:00. בקשות שיוגשו לאחר מועד זה יטופלו על בסיס מקום פנוי.

רישום ותשלום למעונות לתקופת הסדנה מתבצע דרך ההרשמה לקורסי ההתחלה: אזור אישי - דיקנאט הסטודנטים - קידום סטודנטים - הרשמה לקורסי ההתחלה – תשלום למעונות תוכנית ההתחלה - שגר בקשה. יש לשמור את אישור התשלום הניתן בסוף התהליך. ​

לשאלות ופרטים נוספים: newstart@bgu.ac.il
טלפון: 08-6472359​/ 08-6461792.