13 ספט'

​​​​

ההרשמה לתוכנית החלה »

תכנית ההתחלה

מעטפת תמיכה לתלמידי שנה א' במספר מחלקות:
הנדסה ביורפואית, הנדסת חשמל ומחשבים, הנדסה כימית, הנדסת מכונות, הנדסת מערכות תקשורת, הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול, כימיה, מדעי החיים, מדעי המחשב.

התוכנית תחל בסדנה המקדימה שתיערך לפני תחילת הסמסטר,
בשבועיים שבין התאריכים:
13-30.9.2020

כדי להכינך למסע המרתק של לימודי מדעי הטבע ומדעי ההנדסה וכדי לסייע לך לממש את יכולותיך ולהצליח בלימודיך, בנינו עבורך תוכנית וייחודית שתלווה אותך במהלך הסמסטר הראשון  שלך באוניברסיטה.

התוכנית מופעלת זו השנה השלישית ובוגריה שבעי רצון במיוחד והישגיהם בממוצע גבוהים יותר מאלה שלא הצטרפו לתוכנית.

התוכנית כוללת סדנה והכנה טרום-לימודית, בניית מיומנויות למידה, פעילות חברתית וכמובן סיוע במהלך הסמסטר הראשון והכנה לקראת הבחינות.

עם כניסתך לתוכנית, ילווה אותך גם חונך/ת חברתי שיסייע לך בנושאים שונים במהלך הסמסטר.

הסדנה הטרום-לימודית תכין אותך ללימודים במחלקה ותסייע לך להתכונן ולהיערך ללימודים המאתגרים באקדמיה ולחוויה הסטודנטיאלית.

סדנה זו היא ייחודית למחלקתך ונבנתה כדי לתת מענה למתקבלי המחלקה ולסייע להם למצות את יכולותיהם ולהתחיל את לימודיהם בצורה טובה ועם רמת מוכנות גבוהה יותר.

הסדנה תכלול:

✔ היכרות עם ראש המחלקה והסגל.

✔ לימוד של שני קורסים קצרים כולל הרצאות ותרגולים בנושאים מרכזיים שנלמדים בסמסטר א' במחלקה (לדוגמא חדו"א ולוגיקה במחלקה כגון מדמ"ח).

✔ סדנאות הכנה ללימודים ורכישת מיומנויות וטכניקות בניהול זמן, זיכרון ואסטרטגיות למידה.

✔ פעילות חברתית, ומפגש עם סטודנטים בתוכנית.

✔ סיוע מדיקנאט הסטודנטים והסברים על מגוון שירותים שניתנים, כמו מעונות, מלגות, תוכניות למניעת נשירה, שירות פסיכולוגי, התאמות לסטודנטים עם צרכים מיוחדים וכד'.

✔ ארוחת צהריים בכל יום.

✔ מפגש עם חונכי "אנחנו איתך" (חונכות למתקבלים חדשים).

שלב התגבור והחניכה במהלך סמסטר א' כולל:

✔ "עזרתונים" – יינתנו שיעורי עזר בקבוצות קטנות לכל אחד משני הקורסים היותר מאתגרים שניתנים במהלך סמסטר א'. לכל עזרתון מוקצות שעתיים עד ארבע שעות שבועיות (בהתאם לצורך).

✔ רכזות הדיקנאט יבצעו ייעוץ באסטרטגיות למידה (ניהול זמן, זיכרון, קשיי קשב וריכוז, דחיינות, הכנה לבחינות וכו') וייעוץ בנושאים שונים. ניתן להגיע לפגישות שבועיות או בהתאם לצורכי הסטודנט. כמו כן, יהיה מעקב גם דרך הדוא"ל.

✔ חונכות חברתית ("אנחנו איתך") - סטודנט ותיק מהמחלקה בה הסטודנט לומד, ישמש מעין "אח בוגר" של הסטודנט, יהיה זמין לצרכי הסטודנט, לשאלותיו וכו' במהלך כל סמסטר א'.

הרש​מה:

התשלום נעשה באמצעות כרטיס אשראי »

אתר "דיקאנט הסטודנטים" - "מידע אישי" - "הרשמה לקבוצת חונכות-עזרתונים​" - " סדנת הכנה לאקדמיה – מחלקת האם שלכם" ("מדעי המחשב למשל") ואז שגר בקשה (לא להירשם לקבוצה שכתובה בה המילה "המשך")

עלות התוכנית כולה (סדנת הכנה ועזרתונים) מסובסדת והיא 400 ₪ בלבד.

לשאלות ופרטים נוספים: newstart@bgu.ac.il