30 מאי 2013

נקודות הזכות האקדמיות שיצברו 40 תלמידי התכנית יעמדו לזכותם במידה ויחליטו בשלב מאוחר יותר להמשיך את לימודיהם במחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון או בכל מוסד אקדמי אחר בארץ

לראשונה בישראל נפתח ביום רביעי, ה-29.5.2013, בשיתוף אוניברסיטת בן- גוריון בנגב, מסלול ייחודי לכ-40 תלמידי תיכון מצטיינים באזור באר שבע, במסגרתו הם ילמדו כקבוצה נפרדת במחלקה לכימיה באוניברסיטה. נקודות הזכות האקדמיות שיצברו יעמדו לזכות התלמידים במידה ויחליטו בשלב מאוחר יותר להמשיך את לימודיהם במחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון או בכל מוסד אקדמי אחר בארץ. התכנית תושק במעמד סגן נשיא ודיקן למו"פ של האוניברסיטה, פרופ' מוטי הרשקוביץ, דיקן הפקולטה למדעי הטבע,  פרופ' שלומי דולב, מ"מ, סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך ד"ר חפצי זוהר ומנכ"ל מכתשים דוד בן סימון.

"לאור הביקוש ההולך וגובר לבוגרי מסלול כימיה בעיר ובנגב בכלל אנו רואים בפתיחת מסלול זה יעד חשוב להובלת תלמידנו למצוינות מדעית בתחום הנדרש מאוד במפעלים ובחברות בדרום ובארץ בכלל", ציין ראש המחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' גבריאל למקוף.

מדובר בפרויקט משותף למחלקה לכימיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב,  עיריית באר שבע, חברת מכתשים אגן תעשיות וקרן רש"י, שהחליטו לפעול למען קידום יעד זה ופותחים תכנית שתקרא על שם המדענית "מארי קירי" (1867-1934).

מטרת התכנית היא להעניק חינוך במדע ובכימיה ברמה אקדמאית לתלמידי תיכון, באחת המחלקות הדינמיות והצעירות ביותר בישראל היום. בתכנית יקלטו, כאמור, 40 תלמידים מצטיינים מכיתות ט' אשר ילמדו לאורך שלוש שנים במסגרת התיכון קורסים במחלקה לכימיה ויזכו בנקודות זכות אקדמיות שהתלמידים יוכלו לממשם בעתיד.

התכנית אמורה לחשוף תלמידים מוכשרים למדעי הכימיה, במיוחד בעלי נטייה למצוינות מתמטית- פיזיקלית וליצור עתודה של בוגרי כימיה בעלי רמת הישגים גבוהה ביותר, אשר תקדם את התעשייה הכימית ואת המחקר האקדמי בישראל, תוך יצירת מודעות בקרב התלמידים, הורים ומורים לחשיבותה ומרכזיותה של הכימיה בתעשיית ההייטק הישראלית.