17 מאי 2015
בעוד שהתפיסה הרווחת היא שחיים סטודנטיאליים הם קשים ומכבידים כלכלית, העובדות מוכיחות כי באוניברסיטת בן-גוריון באילת אפשר גם אחרת.
tCANGXUHN.jpg

סקר בלתי תלוי שערכה אגודת הסטודנטים המקומית מראה כי 52% מהסטודנטים מקבלים מלגת לימודים מלאה בזמן לימודיהם. מבין אלו שלא מקבלים את מלוא המלגה, הרוב מעדיפים לעבוד מאשר להתנדב בקהילה. התנדבות, כדוגמת פרויקט החונכות (פר"ח)  נדרשת בקמפוס אילת כתנאי לקבלת חלק מהמלגות.

הסטודנטים בקמפוס האוניברסיטה באילת גם עובדים ומרוויחים יותר מעמיתיהם בשאר הארץ.

בעוד ש-80% מהסטודנטים בממוצע ארצי עובדים, באילת שיעור התעסוקה בקרב הסטודנטים הוא 88%. יותר מכך- בעוד שהשכר החציוני בארץ לסטודנט הוא בין 1001- ל-2000 ₪ בחודש, באילת השכר נע בין 2001 ל 3000 ₪ לחודש.

זאת ועוד: 24% מהסטודנטים באילת מרוויחים 6000 ₪ ומעלה לחודש, לעומת רק 9% בשאר הארץ. הסיבה לשכר הגבוה המוצע לסטודנטים באילת: המעסיקים בעיר מעדיפים להעסיק סטודנטים בשל היותם כוח אדם איכותי ויציב, ומוכנים לשלם להם משכורת גבוהה ואף להתחשב במערכת הלימודים והמבחנים שלהם.