18 יול' 2016

המחלקה להנדסת בניין באוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא המחלקה האוניברסיטאית היחידה בישראל המעניקה הכשרה ממוקדת למהנדסי בניין. המחלקה מציעה תכנית לימודים חדשה לתואר שני M.Sc המשלבת מיומנויות מחקר בתחומי מיקוד שונים והעמקת הידע ההנדסי והניהולי. בנוסף, התכנית מעניקה לסטודנטים את האפשרות לבחור במסלול לימוד מחקרי.

מעשי ידיהם של מהנדסי המבנים מקיפים אותנו בחיי היום יום. הבית שבו אנו מתגוררים, המפעל, או המשרד שבו אנו עובדים, חנויות, מרכזי קניות, בתי הספר, בתי חולים, תחנות רכבת, שדות התעופה וכו' - כולם עבודת מהנדסי המבנים.
גם כאשר אנו נכנסים למכונית שלנו או נוסעים באוטובוס, אוניה או מטוס - גופם של כלי רכב אלה נוצר באמצעות מהנדס המבנים. מהנדס מבנים יוצר דברים גדולים שיש בהם הנאת יצירה גדולה והוא אחראי על תקציבים ומשאבים משמעותיים בכל פרויקט עבודה, מתחילתו ועד סופו.

תחום הנדסת הבניין עובר לאחרונה שינויים מהותיים הנובעים מהת​פתחותם של חומרי בניין חדשים והתפתחות גדולה ביכולות הטכנולוגיות, ומהצרכים המודרניים של מבנים כמו עמידות בפני ברעידות אדמה ובפני פעולת חבלה.

התכנית החדשה במחלקה מקנה לסטודנטים ידע מקיף ומעמיק בתחומי המיקוד הבאים:
>> הנדסת מבנים
>> ניהול הבניה​
התכנית מאפשרת לסטודנטים לבחור באחד משני המסלולים:
>> מסלול עם תיזה
>> מסלול ללא תיזה