​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הוראה איכותית היא חלק ממחויבות חברי וחברות הסגל לאוניברסיטה, לתלמידיה ולחברה.
בהתאם להחלטת המל"ג והחלטת מוסדות האוניברסיטה, יעברו חברי וחברות הסגל החדשים הכשרה בנושאי הוראה ולמידה. תכנית ההכשרה תוכננה על ידי היחידה לקידום איכות ההוראה והלמידה והיא מתעדכנת בכל שנה בהתאם לצרכים המשתנים של הסגל ולהתפתחויות במחקר ובמעשה החינוכי.

השלב הראשון של התוכנית הוא מפגש היכרות עם אחד מהיועצים הפדגוגיים של היחידה.
במסגרת המפגש נכיר אותך ואת צרכיך, נספר לך על תכנית ההכשרה ונתאים אותה אליך באופן אישי.

להלן מרכיבי תכנית ההכשרה לשנת תשפ"ד (סה"כ 10 שעות):

1.  שלושה מפגשי חובה במהלך השנה הראשונה (סה"כ 5 שעות):

• א. הוראה באב"ג: עקרונות, דילמות וחזון (2 שעות)-
      המפגש יעסוק בתפיסות של הוראה ובשאלת האחריות של המרצים.ות על תהליכי ההוראה והלמידה.
      מפגש נוסף יעודכן בהמשך.

• ב. 'סליחה, לא הבנתי' – סדנת פיתוח מיומנויות הוראה (2 שעות)-
      במפגש זה יתנסו חברי.ות הסגל בהדגמת קטעי הוראה, ניתוח ומשוב במטרה לשכלל את כישוריהם

• > להרשמה

• ג. למידה דיגיטלית (שעה)-

במפגש זה, נבחן דרכים שונות בהן ניתן לשלב את הלמידה הדיגיטלית עם ההוראה הפרונטלית המסורתית, נציג מגוון כלים דיגיטליים, העומדים לרשות סגל ההוראה במוסד, ונדגיש את המטרות הפדגוגיות שניתן להשיג באמצעות הכלים השונים.​ להרשמה​

2. תצפית בשיעור ושיחת משוב עם היועצים הפדגוגיים של היחידה (סה"כ 2 שעות):

יועצי היחידה יצפו בשיעור של חברי הסגל ויקיימו שיחת משוב במטרה להציע נקודות מבט נוספות על המתרחש בשיעור. במידה שיהיה צורך בכך יוכלו חברי.ות הסגל להמשיך בתהליך של ליווי אישי עם יועצי היחידה.
    לתיאום שיחת הכנה לפני תצפית יש לפנות לנועה פינקרט, רכזת היחידה, npinkert@bgu.ac.il​

3. סדנאות העשרה ופורום הוראה (סה"כ 3 שעות):
    סדנאות העשרה- בכל שנה מציעה היחידה לחברי.ות הסגל סדרה של סדנאות בנושאים פדגוגיים שונים (כתיבת מבחנים, עיצוב מצגות, שילוב בינה מלאכותית בהוראה וכן הלאה). חברי.ות הסגל יבחרו סדנאות על פי תחומי העניין שלהם.ן.

פורום הוראה בחסות הרקטור- היחידה מכנסת פורום למפגשים חודשיים שבהם מציגים חברי.ות סגל התנסויות ודילמות בהוראה במטרה לפתח ידע משותף מתוך ההתמודדות עם סוגיות מרכזיות שמעלים חברי.ות הסגל מתוך עבודתם באב"ג.
    > להרשמה​

את מפגשי החובה ("הוראה באב"ג",  "סליחה לא הבנתי" ולמידה דיגיטלית) יש להשלים בשנה הראשונה.
את התצפית והחלק השלישי של התוכנית (בחירת השתתפות בסדנאות העשרה) ניתן להשלים גם בשנת ההעסקה השנייה. הנהלת האוניברסיטה רואה חשיבות רבה בהשלמת ההכשרה ובהשקעה בהוראה איכותית המקדמת את הלמידה. בהתאם לזאת, פתיחת הליכי הקביעות במחלקה מותנית בסיום ההכשרה.

מצורף מדריך לעיונכםן בנושא מערכות מחשוב בהוראה

מערכות מחשוב בהוראה - מורה נבוכים.pdf