​​​​​​​​​​​​​לימודי תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון

​​​המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מכשירה סטודנטים לתואר ראשון, שני ושלישי. התואר הראשון בכלכלה מהווה בסיס חשוב להצלחתם של הבוגרים בהמשך דרכם בשוק העבודה ככלכלנים (או בתפקידים אחרים), ביכולותיהם הניהוליות, ובהכנתם ללימודים מתקדמים. התואר מקנה לסטודנטים כלים תיאורטיים ויישומיים ומכשיר אותם להבנה של השווקים הכלכליים ושל המנגנונים המשפיעים עליהם ומכשיר אותם לעבודה עם נתונים ולניתוח תופעות כלכליות.

בשונה ממחלקות אחרות לכלכלה בארץ, כוללת תכנית הלימודים לתואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון גם מגוון של קורסים מתחום הניהול (מימון, חשבונאות וחשבונאות ניהולית) המהווים יתרון חשוב בשוק העבודה. כמו כן, מציעה המחלקה מסלולים חד-חוגיים המשולבים עם התמחויות מבוקשות בראיית חשבון (כלכלה וחשבונאות) ובניהול (כלכלה ומנהל עסקים).

בזמן ההרשמה ללימודים באוניברסיטה תתבקשו לבחור בין:

1. כלכלה חד-חוגי (מסלול הכולל גם לימודי מנהל-עסקים).

​2. כלכלה וחשבונאות חד-חוגי.

3. כלכלה דו-חוגי (54 נק"ז) עם מחלקות אחרות מהפקולטה למדעי הרוח והחברה, ניהול, מתמטיקה וסטטיסטיקה.

קחו בחשבון שבשל מספרם הרב של קורסי היסוד בכלכלה, בחירה במסלול דו-חוגי כמעט ואינה מאפשרת לימוד של קורסי בחירה בכלכלה ומגבילה את יישום כלי החשיבה הנרכשים בתואר.

אנחנו ממליצים מאוד לנרשמים לתואר ראשון בכלכלה המעוניינים לשלב את לימודיהם עם תחומים אחרים לבחור במסלול חד-חוגי, חד-חוגי עם חטיבה (28 נק"ז) או באחד ממסלולי הדו-חוגי המומלצים.

בנוסף - השנה ניתן לשלב את הלימודים עם מגמות לימוד שנבנו על ידי חברי המחלקה*.

מסלולי הלימוד במחלקה

הצג הכל
הסתר הכל

* שימו לב כי ניתן להחליף מסלול לימוד עד סוף שנה א'. הוראות למעוניינים לשנות מסלול לימודים >>

למידע נוסף מהשנתון לגבי מסלולי הלימוד​.

למידע נוסף  לגבי חתכי​​ קבלה.

​לפרטים נוספים על מערכות הלימוד המובנות ניתן לפנות לד"ר קרין ואן דר בק (kvdbeek@bgu.ac.il)  ולציין את המסלול.​​​

* הלימוד במסגרת מערכות הלימוד המובנות אינו מצוין בתעודת הבוגר (תעודת הבוגר היא בהתאם למסלולשבחרתם: כלכלה מנהל עסקים, כלכלה חשבונאות, כלכלה עם חטיבה, וכלכלה דו חוגי עם...)