11 מאי 2022

פרס נשיא המדינה לחקר השואה הוענק לשתי חוקרות שואה מהמחלקה להיסטוריה של עם ישראל

מלגות נשיא המדינה למצוינות וחדשנות מדעית העונקו לדוקטורנטיות חנה לוי אבוחצירא וגלנה יופה מהמחלקה להיסטוריה של עם ישראל.

נשיא המדינה: "המחקרים שלכן מוסיפים נדבך חשוב לחקר, לפרשנות ולקידום הידע אודות השואה, ולדרך שבה יישארו חקוקים לדורות - בתודעת העם שלנו ובתודעת האנושות כולה".

זכור ולא לשכוח
פרופ' יניב פוריה, מומחה לניהול מורשת במחלקה לניהול מלונאות ותיירות ודיקן קמפוס אילת בטור דעה על ניהול מורשת השואה לדור ההמשך.

image

כוחו של הביחד: השבוע נקלטו באוניברסיטה ללימודים ומחקר 19 סטודנטים וסטודנטיות מאוקראינה
קמפיין גיוס תרומות בקרב ידידי האוניברסיטה בארה"ב אפשר להעניק מלגות ודיור לסטודנטים וחוקרים שנפגעו באופן ישיר או עקיף מהמלחמה באוקראינה.

מעוררת השראה
פרופ' סארה אבו-כף נבחרה לקחת חלק בפרויקט 'נשים מעוררות השראה' של חברת החדשות 12. אבו-כף גדלה בכפר ללא חשמל ומים, סיימה שלושה תארים בבן-גוריון ופוסט דוקטורט בהרווארד, מכהנת כיום כראש מחלקה וחוקרת בכירה בתוכנית לניהול וישוב סכסוכים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והינה הפסיכולוגית הקלינית הראשונה מהחברה הערבית- בדואית.
להמשך קריאה

image

לראשונה ואחרי 63 שנה: קבוצת מחקר פתרה בעיה מתמטית והוכיחה הרחבה של 'משפט ארבעת הצבעים'

ב-1959 היה זה המתמטיקאי הנודע גרהרד רינגל שהציף שאלה: מהו מספר הצבעים המינימלי הדרוש לצביעת אוסף נתון של מעגלים, כך ששני מעגלים משיקים יצבעו בצבעים שונים?

שאלה זו נותרה פתוחה מעל שישים שנה והעסיקה את מיטב המדענים בתחום, עד שפרופ' שחר סמורודינסקי מהמחלקה למתמטיקה יחד עם מתמטיקאים בינלאומיים, הצליחו לענות על השאלה. מסקנותיהם יפורסמו בכנס הבין-לאומי המרכזי בתחום וכבר מעוררים הדים בקהילה המדעית.

ד"ר עילי קובץ הוא הזוכה בפרס קיריל להצטיינות במחקר מדעי לשנת 2022
ד"ר עילי קובץ, חבר סגל במחלקה לפיזיקה זכה בפרס קריל לאות הוקרה על מחקריו. "עשייתו והישגיו המקצועיים מרשימים ביותר וראויים להערכה והוקרה", נכתב בנימוקי ועדת השיפוט. ״בצד הסיפוק הנובע מההערכה להישגים האישיים, אני בעיקר שמח על ההכרה בחשיבות המחקר הנעשה באוניברסיטת בן-גוריון בפיזיקה בכלל ובקוסמולוגיה בפרט", אמר ד"ר קובץ בהיוודע דבר זכייתו בפרס היוקרתי.

דברים שרואים משם: מחקר מהחלל
ד"ר אורן שריקי מהמחלקה למדעי הקוגניציה והמוח ואיתן סטיבה שותפים לניסוי ראשון מסוגו שהתנהל ישירות מתחנת החלל הבינלאומית שאליה הצטרף האסטרונאוט הישראלי בשבוע שעבר. בניסוי, נבחנה השאלה מה קורה לפעילות המוח בזמן מסעות ארוכים בחלל כאשר הגוף נמצא זמן ממושך בתנאי חוסר כבידה.

​​ שתפו אותנו בפרספקטיבה שלכן.ם

ידיעות/עדכונים/חדשות שתרצו לפרסם, אנא שילחו בדוא"ל ישיר