לוגו קמפוס אילת

מגמת ביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית הנה תכנית במדעי החיים של הפקולטה למדעי הטבע השמה דגשים על נושאי ביולוגיה וביוטכנולוגיה  ימית. הסביבה הימית שמהווה את ה-case study המרכזי של המגמה היא מפרץ אילת. ​​​​​​​​​​​​​

הלימודים לתואר ראשון​ מתקיימים בשנה הראשונה והשנייה במחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע. לימודי השנה השלישית מתקיימים בקמפוס אילת. התכנית היא בשיתוף פעולה עם המרכז הלאומי לחקלאות ימית באילת והמכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים באילת. בתכנית הלימודים מושם דגש על הקניית ידע בתחומים האקדמיים הקשורים במדעי הים והחקלאות ימית, מדעי החיים וכן בביוטכנולוגיה ואקולוגיה ימית. התואר המוענק הוא  B.Sc. במדעי החיים מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בוגרי התוכנית יכולים להמשיך לתארים מתקדמים בכל המוסדות להשכלה גבוהה בארץ ובעולם, בכל תחומי הביולוגיה, רפואה, וטרינריה וכמובן ביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית, וכן במסלולי התארים השני והשלישי היעודיים למגמה.

הקורסים הנלמדים בתוכנית כוללים קורסי יסוד וכן מגוון רחב של נושאים עכשוויים. כדוגמת קורסים באבולוציה ימית, אקולוגיה ימית, פיזיולוגיה של אורגניזמים ימיים, ביוטכנולוגיה, היבטים מולקולאריים של גנטיקה, רבייה ואימונולוגיה, אקולוגיה כימית והפקת חומרי טבע מן הים ושמירת מערכות ימיות.

תכנית הלימודים לתארים מתקדמים מעניקה לסטודנטים הזדמנות להתמחות באחד מענפי המדע החדשניים עם פוטנציאל לתועלת רבה לאנושות. בצד לימודים עיוניים כגון בתחומי הפיזיולוגיה, הגנטיקה, ההתנהגות המרחבית, והרבייה של בעלי החיים הימיים למיניהם נחשפים משתתפי התכנית לחזית הישגי המדע כפי שבאים לידי ביטוי במעבדות של מכוני המחקר הימיים באילת כדוגמת: המרכז הלאומי לחקלאות ימית, המכון הבין-אוניברסיטאי למדעי הים, מעבדת ריף הדולפינים, מכוני המו"פ בערבה ועוד.