מסלול לימודים משולב בין המחלקה למדעי החיים לבין המחלקה למדעי כדור הארץ והסביבה - תואר כפול.
התכנית לתואר כפול מיועדת לסטודנטים המעוניינים להעמיק את הידע והיכולות שלהם בשני תחומי יסוד במדעי הטבע. מסגרת הלימודים תכנית מאפשרת הבנה כוללת של תהליכים ביולוגים וסביבתיים והאינטראקציה ביניהם לצד חווית לימוד בשדה ובמעבדות מחקר. בנוסף לקורסי היסוד משתי המחלקות הנלמדים במסגרת התואר הכפול, התכנית מקנה ידע נרחב וייחודי במגוון נושאים סביבתיים אקטואליים, כגון: אוקינוגרפיה כימית וביולוגית, אקולוגיה של מערכות ימיות ויבשתיות, זיהום מקורות מים, טיפול ביולוגי במי תהום מזוהמים, התחממות גלובלית, מחזורים ביוגיאוכימים גלובליים, תהליכי היווצרות נפט, תגובות הסביבה לשינויי מפלס אגמים וימים כיום ובעבר וחיים בסביבות קיצוניות בכדור הארץ. הקבלה למסלול תהיה בהתאם לתנאי הקבלה של שתי המחלקות. הלימודים ימשכו 4 שנים. הסטודנט יהיה תלמיד רגיל בכל אחת משתי המחלקות.
הקורסים הנלמדים יהיו בהתאם לתכנית הלימודים המומלצת (פירוט התכנית ניתן לראות במחלקה למדעי כדור הארץ והסביבה).
דו-מחלקתי מדעי החיים – מדעי המחשב
מדעי החיים הופכים בשנים האחרונות למדעים עתירי מידע - "Big Data" בעקבות התבגרותן של טכנולוגיות גנומיות, חלבוניות ואחרות בתפוקה גבוהה. לימודי הביולוגיה החישובית יתנו לסטודנטים את הכלים הדרושים כדי לנתח אינפורמציה ביולוגית שנוצרה באמצעות טכנולוגיות -High" Throughput" כאלו בכלים חישוביים, לבצע כריית מידע ולמדל את המידע. לימודים אלו כוללים קורסים בביולוגיה, תכנות ואלגוריתמיקה וכן קורסים בין-תחומיים עם דגש על יישום כלים חישוביים לפתרון בעיות ביולוגיות. בוגרי התכנית יענו על הצורך הגובר של האקדמיה והתעשייה בכוח אדם המבין ביולוגיה וחשיבה כמותית ויודע לתכנת ויסייעו בפתרון צוואר הבקבוק שנוצר היום בין כמות המידע הביולוגי המיוצרת והיכולת להפיק ממידע זה תובנות ביולוגיות וקליניות.
דו-מחלקתי מדעי החיים – גאוגרפיה ופיתוח סביבתי
נושא הסביבה משפיע משמעותית הן על חיינו האישיים והן על מישורים ציבוריים רבים. הפגיעה במערכות אקולוגיות, מינים ובתי גידול מחד ובריאות הציבור האנושית מאידך הולכת ומתחזקת ומחייבת התייחסות רצינית של האקדמיה, הן במחקר והן בהוראה. היכולת להבין את תפקוד הסביבה ולפתור בעיות המאיימות על המשך קיומנו, דורשת התייחסויות מולטידיסציפלינאריות. מורכבות הטבע והשילוב של גורמים א-ביוטיים וביוטיים מחייבים הכשרה של דור תלמידים ומדענים המכירים דיסציפלינות משלימות ויודעים לחבר, לחקור ולהציע פתרונות לבעיות סביבתיות.
המחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי מכשירה סטודנטים בתחומים מגוונים של סביבות א-ביוטיות יחד עם כלים הרלוונטיים לתחום זה, כמו מערכות מידע גיאוגרפיות, חישה מרחוק ותכנון סביבתי. באופן טבעי, המחלקה למדעי החיים מכשירה תלמידיה בתחומים מגוונים של מערכות ביולוגיות, תוך אפשרות להתמקדות והעמקה בבוטניקה, זואולוגיה ואקולוגיה. השילוב המתבקש של שתי מחלקות אלו מאפשר את הגדלת ההתמחות של בוגרי התכנית המוצעת למחקר מתקדם מולטי-דיסציפלינארי כמו גם את הכשרת הדור הבא של אנשי המקצוע, היכולים להשתלב הן במגזר הציבורי (מועצות אזוריות ומקומיות, משרדי ממשלה) והן במגזר הפרטי (חברות תכנון סביבתי-אקולוגי, תעשיה סביבתית). אכן, שילוב של תחומי המחלקות – מדעי החיים וגיאוגרפיה – ליצירת דור צעיר ומומחה בסוגיות סביבתיות מורכבות מאפיין מדינות רבות ומוסדות אקדמיים מהמובילים בעולם.
תכנית לימודים דו-מחלקתית עם מחלקות אחרות
מדעי החיים הוא תחום הנושק לתחומי דעת רבים הנלמדים באוניברסיטה. מתוך ההבנה הזאת ועל מנת לאפשר לסטודנטים שלנו לשלב בין מדעי החיים לתחומים נוספים, מעבר לאלו המוצעים בתוכניות המפורטות מעלה, אנו מציעים תוכנית מצומצמת לתואר במדעי החיים אותה ניתן לשלב עם תוכנית מקבילה בכל מחלקה אחרת באוניברסיטה כתואר דו-מחלקתי בין שתי היחידות. ניתן להרכיב תכנית לימודים עם מחלקות הפקולטה למדעי הטבע ועם מחלקות הפקולטה למדעי הרוח והחברה בהן קיימת תכנית לימודים דו-מחלקתית, כולל המחלקה לניהול. התוכנית מאפשרת לסטודנטים לשלב בין לימודים במדעי החיים לבין כל תחום אחר שנראה להם מבלי לפגוע בסיכויי הקבלה שלהם לתואר מתקדם במדעי החיים. התוכנית מיועדת לסטודנטים מצטיינים ודורשת גמישות ויכולת למידה עצמאית. המחלקה כרגע בתהליך של בנית תארים דו-מחלקתיים מובנים עם מחלקות שונות בפקולטה ומחוצה לה ומומלץ מאד להתייעץ עם וועדת הוראה לפני הרכבה של תואר דו-מחלקתי כזה או אחר.
מחלקה ראשית עם חטיבה:
ניתן להרכיב תכנית לימודים עם מחלקות הפקולטה למדעי הטבע ועם מחלקות הפקולטה למדעי הרוח והחברה בהן קיימת תכנית לימודים של מחלקה ראשית וחטיבה, וכן עם המחלקה לניהול בפקולטה לניהול.
תכנית הלימודים במחלקה למדעי החיים כמחלקה ראשית הינה בהיקף בסיסי של 92 נק"ז. תכניות הלימודים במחלקות האחרות כמחלקה ראשית הינן בהיקף של 92-90 נק"ז.
תכניות הלימודים במחלקה למדעי החיים כחטיבה, כמו שאר המחלקות בפקולטה למדעי הטבע, הינן בהיקף בסיסי של 29-28 נק"ז (עפ"י תכנית הלימודים שתיקבע ע"י המחלקה הנבחרת).