07 יול' 2018

​​​​​​​​​​​צעד חסר תקדים -  מתן מלגות ממשרד התיירות למתקבלים לתארים אקדמיים בניהול מלונאות ותיירות

YANIV_אייל_טואג.jpg"אני מאוד שמח לבשר כי בשנה"ל תשע"ט יחולקו 13 מלגות בנות 8,500 ₪ של משרד התיירות לסטודנטים המתקבלים ללימודי תארי BA ו- MA במחלקה לניהול מלונאות ותיירות. שלוש מלגות ייתנו למתקבלים לתואר השני ועשר מלגות למתקבלים לתואר הראשון (חמש מלגות יחולקו לסטודנטים מתקבלים בקמפוס בבאר שבע וחמש לקמפוס אילת)," מבשר פרופ' יניב פוריה, ראש המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייז ומנהל אקדמי של קמפוס אילת, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ומוסיף, "זו הפעם הראשונה שמחולקות מלגות כה נדיבות מטעם משרד התיירות."

פרופ' פוריה מציין עוד, כי התמיכה הרבה של משרד התיירות בסטודנטים הלומדים במחלקה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מעידה על הייחודיות של המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר.

למשרד התיירות מעורבות גבוהה במחלקה: בתחילת חודש מאי 2018, זכו שני סטודנטים מהמחלקה לניהול מלונאות ותיירות במקום הראשון והשלישי בתחרות סרטוני שיווק של משרד התיירות. השנה הועבר קורס במסגרת ניהול מדיניות בתחום התיירות בשיתוף עם משרד התיירות. במסגרת הקורס בסוף חודש מאי, 2018, הרצה מנכ"ל משרד התיירות מר. אמיר הלוי בפני סטודנטים במחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייר. גם מרצי המחלקה לוקחים חלק בפעילויות שונות במשרד התיירות.

דיקן הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר פרופ' עודד לוונגרט אומר, "זאת הזדמנות פז לכל מי שמתעניין בלימודים אקדמיים האיכותיים ביותר בניהול מלונאות ותיירות, שמבינים כי תחומי ליבה של ניהול הם המפתח לפיתוח וקידום אישי וחברתי, ירצו ללמוד אצלנו בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר." לוונ​גרט הדגיש, "רק אצלנו לימודי תארים אקדמיים בניהול מלונאות ותיירות, הם בפקולטה לניהול. זהו ללא ספק ערך מוסף לתואר."

מטרת התמיכה של משרד התיירות הנה עידוד רישום תלמידים ישראליים להשכלה גבוהה בתחום התיירות

קול קורא לסטודנטים מתעניינים כאן.

"המחלקה לניה​​ול מלונאות ותיירות באוניברסיטת בן-גוריון ניצבת בשורה עם המוסדות הטובים בעולם כפי שבא לידי ביטוי בדירוגים בינלאומיים שונים," פיני שני, סמנכ"ל בכיר, משרד התיירות

משרד התיירות הודיע על הענקת 39 מלגות לשישה מוסדות אקדמיים לשנה"ל תשע"ט: 5 מלגות לתואר BA בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית. 5 מלגות ל- BA ו- 3 מלגות ל- MA בניהול תיירות ומלונאות בפקולטה למדעי החברה והרוח במכללה האקדמית כנרת. 3 מלגות MA בלימודי ארץ-ישראל עם התמחות למורי דרך בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת חיפה.  5 מלגות BA בניהול ארגוני שירות בביה"ס הבינתחומי לחברה וקהילה במכללה האקדמית הדסה. 5 מלגות BA בלימודי תיירות בפקולטה למדעי החברה במכללה האקדמית אשקלון. 5 מלגות BA ו- 3 מלגות MA באוניברסיטת בן-גוריון בנגב קמפוס באר שבע, ו- 5 מלגות BA בקמפוס אילת.

המחלקה לניהול מלונאות ותיירות היא חלק מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מאז היווסדה. המחלקה עומדת בחוד החנית של לימודי ניהול מלונאות ותיירות בישראל, והיא המחלקה היחידה בארץ המציעה תוארי BA, MA, ו- PhD. תכנית הלימודים הייחודית מנחילה ידע עדכני ורלוונטי עבור דור העתיד של מנהיגים בתעשיית המלונאות, התיירות, התעופה, ההסעדה ועוד. הלימודים מחדדים חשיבה אנליטית-עסקית, ומעניקים לסטודנטים מומחיות והכשרה בניהול, חדשנות ויזמות בתעשיית המלונאות והתיירות. מנהיגות, קיימות ואחריות חברתית עוברות כחוט השני בלימודי המחלקה. למחלקה מוניטין בין-לאומי בזכות הישגיהם המחקריים של חברי הסגל של המחלקה. בשנת 2017 דורגה המחלקה בין 50 הטובות בעולם לפי דירוג שנחאי ARWU

״המחלקה לניהול מלונאות ותיירות באב״ג זה הר​ו​​לס-רויס של לימודי ניהול מלונאות ותיירות בישראל,״ יואב בכר - סמנכ״ל התאחדות בתי המלון בישראל