16 ספט' 2019

​​​30 ומשהו משהו

מאת חיים זלקאי, עורך עיתון אב"ג, ספטמבר-אוקטובר 2019​​

בתחילת שנת תשע"ט נפתחה בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון תכנית המאפשרת לקבל מועמדים בני 30+ ללימודים לתואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות. התכנית התגבשה ביוזמתו של פרופ' יניב פוריה​ מנהל הקדמי של קמפוס אילת וראש המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, בשיתוף עם הנהלות רשתות בתי המלון בעיר.

פרופ' פוריה: "תואר אקדמי בניהול מלונאות ותיירות  בעיר אילת, עיר שמושתתת על נופש ותיירות, יהווה תרומה אדירה להתפתחות תחום המלונאות בעיר, לאור האתגרים שמולם ניצבת כיום תעשיית המלונאות."

פרופ' פוריה עמד על הצורך בהנגשת לימודים אקדמיים עבור עובדים בענף המלונאות בני 30+, וגיבש תכנית שלפיה מנהלי בתי המלון יתמכו בעובדיהם המשלבים חיי משפחה וניהול קריירה עם הלימודים.

HTM30+.jpg

HTM30+p2.jpg

המחלקה לניהול מלונאות ותיירות היא חלק מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מאז היווסדה. המחלקה עומדת בחוד החנית של לימודי ניהול מלונאות ותיירות בישראל, והיא המחלקה היחידה בארץ המציעה תוארי BA, MA, ו- PhD. תכנית הלימודים הייחודית מנחילה ידע עדכני ורלוונטי עבור דור העתיד של מנהיגים בתעשיית המלונאות, התיירות, התעופה, ההסעדה ועוד. הלימודים מחדדים חשיבה אנליטית-עסקית, ומעניקים לסטודנטים מומחיות והכשרה בניהול, חדשנות ויזמות בתעשיית המלונאות והתיירות. מנהיגות, קיימות ואחריות חברתית עוברות כחוט השני בלימודי המחלקה. למחלקה מוניטין בין-לאומי בזכות הישגיהם המחקריים של חברי הסגל של המחלקה. המחלקה מדורגת בין 50 הטובות בעולם לפי דירוג שנחאי ARWU.​