05 אוג' 2018

​​​​אמיר שניד"ר אמיר שני מהמחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב זכה בפרס טורונטו למצוינות במחקר.

ד"ר שני מתמחה בניהול מלונאות, אתיקה בענפי התיירות והאירוח, הרווחה התעסוקתית של עובדי מלונאות, לרבות תיירות וסביבה, תיירות בת-קיימא, תיירות אקולוגית, ושימוש בבעלי חיים בתיירות ובידור, איכות החיים של תושבים מקומיים ביעדי תיירות, אתיקה בתעשיית המזון, סוגיות עכשוויות בשיווק תיירות, ובפרט הדימוי של יעדי תיירות, נאמנות ליעדי תיירות, וניהול אטרקציות תיירותיות

מאמריו של ד"ר שני מפורסמים בשורה של כתבי-עת מובילים לתיירות ומלונאות בעולם, והוא כתב פרקים למספר ספרים העוסקים בשיווק יעדי תיירות, גני חיות ותיירות ואיכות חיים ותיירות. הוא זכה במספר פרסים אקדמיים, בהם פרס המאמר המצטיין של הארגון הבינלאומי להוראה וחקר מלונאות ומסעדנות ICHRIE, פרס המאמר המצטיין של כתב העת  Themes Tourism and Hospitality Worldwide, פרס מצטיין דיקן בפקולטה לניהול, ופרס טורונטו היוקרתי לחוקרים מצטיינים. אמיר שני הוא בעל תואר דוקטור PhD מ- University of Central Florida. הוא בעל תואר BA בהצטיינות יתרה בניהול ותואר מוסמך למנהל עסקים MBA מהפקולטה לניהול, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

פרופ' מיק​י מלול, דיקן הפקולטה לניהול, מציין כי "ההכרה הזאת במחקריו של ד"ר שני ממחישה את הקשר החשוב בין מחקר בתחום ניהול מלונאות ותיירות לבין אחריות חברתית, שבה דוגלת הפקולטה לניהול כמרכיב חיוני במחקר ובהוראה האקדמית. זה מה שגורם לפקולטה שלנו להצטיין יותר מכל בית ספר לניהול בישראל."

פרס טורונטו למצוינות במחקר נוסד על-ידי אגודת ידידי האוניברסיטה בקנדה  (CABGU)בשנת 1998, כדי לתמוך בחוקרים צעירים ומבטיחים באוניברסיטה, ולעודד אותם להצטיין. בכל שנה, כל פקולטה מגישה את המועמדים הטובים ביותר שלה לשיפוט ועדה, שבראשה עומד סגן הנשיאה והדיקן למחקר ופיתוח, והוועדה בוחרת את החוקרים הראויים לפרס. טקס הענקת הפקס יתקיים בסוף חודש אוקטובר 2018.

המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול מתגאה בשלושה חוקרים זוכי פרס טורונטו. בעבר זכו ד"ר יניב בלחסן (שזכה בשנת 2014), ופרופ' יניב פוריה (2008). ​

המחלקה לניהול מלונאות ותיירות היא חלק מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מאז היווסדה. המחלקה עומדת בחוד החנית של לימודי ניהול מלונאות ותיירות בישראל, והיא המחלקה היחידה בארץ המציעה תוארי PhD, MA, BA. תכנית הלימודים הייחודית מנחילה ידע עדכני ורלוונטי עבור דור העתיד של מנהיגים בתעשיית המלונאות, התיירות, התעופה, ההסעדה ועוד. הלימודים מחדדים חשיבה אנליטית-עסקית, ומעניקים לסטודנטים מומחיות והכשרה בניהול, חדשנות ויזמות בתעשיית המלונאות והתיירות. מנהיגות, קיימות ואחריות חברתית עוברות כחוט השני בלימודי המחלקה. למחלקה מוניטין בין​-לאומי בזכות הישגיהם המחקריים של חברי הסגל של המחלקה. בשנת 2017 דורגה המחלקה בין 50 הטובות בעולם לפי דירוג שנחאי ARWU.