20 ספט' 2018

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​nYariv_Levin_Yaniv_Poria.JPG

מימין: פרופ' יניב פוריה, פז פוגל, מריה בלנוב, עדי ספן, מיקי הווארד, השר יריב לוין, אורן רנפורד, חן שפינדל, הלל אקוטונס.  צילום: דודו גרינשפן

ארבעה סטודנטים מהמחלקה לניהול מלונאות ותיירות שבפקולטה לניהול ע"ש גליפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ארחו את שר התיירות יריב לוין מטעם "רשת HabaitBe - דירות בוטיק לעסקים ולנופש" בבאר שבע, ביום ב', 17/09/18. ייעוד הביקור היה השקת בית המלון חדש ברשת, "הבית העות'מאני" בעיר העתיקה באר שבע.

ארבעה סטודנטים אלה ממלאים תפקידים במיזם הבאר שבעי רשת מלונות "HaBaitBe": עדי ספן מנהלת קומפלקס דירות אירוח 'הבית במתתיהו' שברשת, חן שפינדל, פז פוגל, ומריה בלנוב ​אחמ"שים ואחראי שיווק ברשת. סמנכ"ל הרשת אורן רנפורד הוא בוגר תואר ראשון ותואר שני מהמחלקה.

רשת מלונות "HaBaitBe" שבבעלות היזם המקומי מיכאל (מיקי) הווארד, היא מיזם חדשני וראשוני בבאר שבע, שמקים דירות אירוח בבתים והן במבנים שונים בשכונות וותיקות בעיר. מיקומם של מלונות הבוטיק בשכונות אלו הוא מהלך נועז ופורץ דרך המחולל את התחדשותן ואת האדרתן של השכונות, והן תיירות עירונית בת קיימא בעיר באר שבע. "הסטודנטים מהמחלקה לניהול מלונאות ותיירות עם הפנים לאחריות חברתית, וכל הרשת מנוהלת אך ורק ע"י סטודנטים או בוגרים מהמחלקה. אנחנו בוחרים בקפדנות את חברי צוות המלון, וללא ספק בוגרים וסטודנטים מהמחלקה לניהול מלונאות ותיירות הם דה בסט, הם סיירת המטכ"ל של המלונאות," אומר אורן רנפורד, סמנכ"ל הרשת. ​

משתתפים נוספים בחגיגה היו פרופ' יניב פוריה, ראש המחלקה לניהול מלונאות ותיירות והמנהל האקדמי של קמפוס אילת של האוניברסיטה, פרופ' נתי אוריאלי מהמחלקה, והלל אקוטוניס, סטודנט לתואר שני MA במחלקה.

במהלך המפגש, שוחחו פרופ' פוריה והשר לוין על הצורך במשאב אנושי איכותי לו יכולות ניהוליות לצורך ניהול תעשיית התיירות. פרופ' פוריה עדכן את השר אודות השינויים שנערכו בתוכניות הלימודים של המחלקה בקמפוס באר שבע ובקמפוס אילת. השר למד על דפוסי הביקוש הגבוהים למחלקה כמו גם על פתיחת מסלול למנהלים מעל גיל 30 בקמפוס אילת. השר שיבח את הרעיון וביקש ללמוד עוד על המסלול החדש. בהזדמנות זו, הודה פרופ' פוריה לשר על המלגות הנדיבות אותן מעניק משרד התיירות לסטודנטים והעלה בפניו את החשיבות בתמיכה בסטודנטים המגיעים מהענף.

הלל אקוטונס הסביר למה החליט ללמוד לתואר MA בניהול תיירות ומלונאות בפקולטה לניהול, לאחר 26 שנות תעסוקה מוצלחות בענף, "השם של המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בבן-גוריון הולך לפניו, חשבתי להעשיר ידע. רק אחרי שהצטרפתי ללימודים, הבנתי מה שלא הבנתי בתחומי ענף התיירות והמלונאות. הלימודים התיאורטיים שינו את צורת המחשבה הניהולית שלי והקנו לי דרכי אסטרטגיה חדשניות שלא הייתי מגיע אליהן ללא הלימודים במחלקה הזאת. היום אני מנהל טוב ושלם יותר."  אקוטונס, שגדל בדימונה וכיום גר בבא שבע, הוא מנהל מחלקת הטיולים בחברת התחבורה המוביל הדרומי צביקה, והוא גם מורה דרך מוסמך.​​

Yaniv_Poria_Yariv_Levin.JPGDSC_6724.JPG

חן שפינדל עם השר לוין                                                                     פרופ' פוריה והשר לוין              צלומים: דודו גרינשפן

המחלקה לניהול מלונאות ותיירות היא חלק מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מאז היווסדה. המחלקה עומדת בחוד החנית של לימודי ניהול מלונאות ותיירות בישראל, והיא המחלקה היחידה בארץ המציעה תוארי BA, MA, ו- PhD. תכנית הלימודים הייחודית מנחילה ידע עדכני ורלוונטי עבור דור העתיד של מנהיגים בתעשיית המלונאות, התיירות, התעופה, ההסעדה ועוד. הלימודים מחדדים חשיבה אנליטית-עסקית, ומעניקים לסטודנטים מומחיות והכשרה בניהול, חדשנות ויזמות בתעשיית המלונאות והתיירות. מנהיגות, קיימות ואחריות חברתית עוברות כחוט השני בלימודי המחלקה. למחלקה מוניטין בין-לאומי בזכות הישגיהם המחקריים של חברי הסגל של המחלקה. המחלקה מדורגת בין 50 הטובות בעולם לפי דירוג שנחאי ARWU.