25 דצמ' 2017

​​​​​​המרכז לקבלת החלטות ופסיכולוגיה כלכלית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב – DMEP, הוא מרכז מחקר מכובד ופורה, המתמקד בתחום של קבלת החלטות וכלכלה התנהגותית. המרכז כולל חברי סגל ממגוון מחלקות ופקולטות באוניברסיטה, ומשתף פעולה עם מרכז פדרמן לחקר הרציונליות (RATIO) באוניברסיטה העברית בירושלים. שני המרכזים נפגשים פעמיים בשנה ליום עיון משותף, שאליו מגיעים חוקרים מכל רחבי הארץ ואורחי כבוד מחו"ל.

ביום חמישי, 21/1/2017 התקיים באוניברסיטת בן-גוריון יום העיון המשותף ה-12 בנושא: שיפוט וקבלת החלטות: יישומים לעולם האמתי. יו"ר DMEP ד"ר סימון מורן (בתמונה) מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר מספרת, "משנה לשנה עולה מספר המשתתפים ביום העיון, והשנה נרשמו 120 מכלל חברי סגל ותלמידי מחקר מדיסציפלינות שונות (ניהול, פסיכולוגיה, כלכלה, חינוך, הנדסת מערכות מידע, הנדסת תעשיה וניהול וכו') וממגוון מוסדות אקדמיים. יום העיון סיפק הזדמנות לחוקרים ולתלמידי מחקר להציג את מחקריהם, לשמוע על מחקרים פורצי דרך ולדון בסוגיות בתחום של קבלת החלטות במגוון רחב מאוד של הקשרים, כדוגמת שיווק, ניהול סיכונים, גיוס תרומות, מדיניות ציבורית, מערכות מידע, ואפילו קבלת החלטות אצל בעלי חיים."

​​​אורחי הכבוד היו פרופ' נתן נובמסקי מאוניברסיטת ייל, ופרופ' צור שפירא מ-NYU, שניהם חוקרים מובילים ובעלי שם בינלאומי, שנתנו הרצאות מרתקות בתחום השיווק והניהול.

יום העיון המוצלח התקיים בחסות הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, ובתמיכה של משרד הרקטור, הפקולטה למדעי הרוח והחברה, הפקולטה למדעי ההנדסה, כולם באוניברסיטת בן-גוריון, ושל מרכז ICORE The Israeli Centers of Research Excellence באוניברסיטה העברית.