04 יול' 2018

​​​​​​​​​​​​​​מרכז בנג'יס שבפקולטה לניהול יצר שתי תחרויות רב-תחומיות לאומיות ראשונות בארץ:

The Challenge, Smart Technolgies

בתאריך 6/6/2018 התקיים אירוע הגמר של תחרות הסטודנטים לחדשנות טכנולוגית בין-תחומית Smart Technologies: Innovation for Better Life.  הליכי התחרות התחילו בסוף שנת 2017, עם אירוע השקה חגיגי בחודש ינואר, 2018.

תחרות רב-תחומי זו נוצרה בשנת 2016, בהובלת מרכז בנג'יס ליזמות וחדשנות של הפקולטה לניהול על שם גילפורד גלייזר בשיתופן של הפקולטה לניהול והפקולטה למדעי ההנדסה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. התחרות שמה לה למטרה להקנות לסטודנטים כלים וידע הדרושים לפיתוח פרויקטים טכנולוגיים, לעודד יזמות, חדשנות וחשיבה "מחוץ לקופסה", תוך התנסות בעבודה בצוותים מולטי-דיסציפלינריים.

"זאת התחרות הבינתחומית הראשונה בישראל, מקדמת טכנולוגיות חכמות שמטרתן לשפר את איכות החיים של בן האדם," פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בתחרות הראשונה, שהחלה בשנת 2016 והסתיימה ביוני, 2017, השתתפו 130 נרשמים, 21 צוותים מולטי-דיציפלינאריים נוצרו מתוך 10 מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ.  ניתן לראות כאם על כל אחד משלושת המיזמים שזכו.

בתחרות השנייה, 2017-2018, נרשמו 150 משתתפים, נוצרו 10 צוותים מולטי-דיציפלינאריים מתוך 18 מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ.​

SHY_5293 (Large).jpgSHY_5355 (Large).jpg

צוות השופטים מהווה ועדת השיפוט המלווה את התחרות, בוחרת ומדרגת את הקבוצות הזוכות. ועדה זו כוללת אישים מן האקדמיה ומהמגזר העסקי. הצוות: ד"ר מוסי רוזנבוים, רמ"ח המחלקה לניהול בפקולטה לניהול BGU, פרופ' אבי לוי דיקן הפקולטה למדעי ההנדסה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ד"ר סתו רוזנצוויג מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מאיה הופמן-לוי מנכ"לית, מרכז הפיתוח של Dell EMC בבאר שבע, טלי חרותי סובר - עורכת מדור שוק העבודה:  ניהול, יזמות, קריירה, TheMarker, אולג ברודט – מנהל מחלקת מחקר ופיתוח ב Deutsche Telekom Innovation Labs Israel

לזוכי התחרות מוענקים פרסים כספיים בסך 50000 ₪ לקידום הפרויקטים / מיזמים.

כספי הפרס יוקצו לקידום הפרויקטים (רכישת ציוד, פעילות שיווקית וכיו"ב). השימוש במרכיב זה של הזכייה יתאפשר עד שנה וחצי מיום ההכרזה על הזוכים ובאישור ועדה שתוגדר לכך.  מקום ראשון, 10,000 ₪, 15,000 ₪, 25,000 ₪.

SHY_5494 (Large).jpgSHY_5494 (Large).jpg

מקום ראשון:

DeepOnco הפתרון המוצע הינו אלגוריתם לומד המבוסס על למידה עמוקה, אשר מסוגל לבצע תכנון טיפול אופטימלי באמצעות מיפוי מדויק של מרחב הפרמטרים השונים המוזנים אל מכשור ההקרנה וביצוע אופטימיזציה בהתאם למאפייני החולה, הגידול, אילוצים קליניים, ציוד ההקרנה ועוד. האלגוריתם יהיה מסוגל לתכנן טיפולים בקצב גדול בסדרי גודל ממה שתאפשר כיום ולסייע לצוות המטפל בגיבוש תכנית אופטימלית למטופל

השותפים: ד"ר חן גלעדי, מומחה ללמידה עמוקה ומשווק בלעדי בישראל של אחת משלוש החברות הרדיותרפיה המובילות בעולם. כמו כן, חן נמצא בשלבי סיום של פוסט-דוקטורט המשלב פיסיקה והנדסת מכונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

אלון אורינג, חוקר בתחום הלמידה עמוקה ובעל תואר שני במנהל עסקים בהתמחות טכנולוגיה, חדשנות ויזמות מאוניברסיטת תל-אביב וניסיון רב בהובלת פרויקטים טכנולוגיים מורכבים במשרד הביטחון.

פרופ' דרור אלעזרא, הפיסיקאי הרפואי הראשי ומנהל היחידה לפיסיקה רפואית בבית החולים תל השומר. בנוסף, משמש כיו"ר האגודה הישראלית לפיסיקה רפואית וכיועץ מדעי ב-DeepOnco.

SHY_5516 (Large).jpg

מקום שני:

PlatoBots יצירות מזון אמנותיות: PlatoBots makes raw food beautiful. הרובוטים שלנו מגלפים אבטיחים ליצירות אמנות יפות ואכילות, שמביאות יוקרה ודקדנטיות לכל אירוע. העיצוב הבסיסי של הבוט מבוסס על זרוע רובוטית המצוידת באזמל המעצב את הפרי במדויק לצורות מפוארות. החלק המרתק הוא כי PlatoBots משתמש בבוטים שברמתindustry entry-level  כדי להציג נקודת מחיר אטרקטיבי לעסקים קטנים ובינוניים. יש לנו תכניות לבוטים שלב 2 ו- 3 שיאפשר לכל חברה להגביר את עסקיו ולמכור לעסקים יוקרתיים כגון ספינות שייט ובתי מלון. השוק טרי ואינו משתמש כיום בטכנולוגיה כלשהי בתחום זה. כאשר קיימים בוטים המסייעים בקילוף ובמיון, PlatoBots הוא המיזם הראשון המציע עיצוב פירות-ירקות בעזרת בוטים.

השותפים: : ד"ר חן גלעדי (לעיל), אלעד אסולין, סטודנט במחלקה למנהל עסקים בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייז, BGU, במגמת יזמות וניהול היי טק

SHY_5512 (Large).jpg

מקום שלישי:

VRSTEPS פתרון חדשני לשיקום קטיעות הגפיים על בסיס סביבת VR מחובר לחיישן שרירים בזמן אמת באמצעות חיבור Bluetooth.

השותפים: דוד דרבקין, CEO CTO המיזם, תואר BSc ממכללת SCE בהנדסת תכנה, MBA מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר BGU, פולינה אוברס תואר BSc ממכללת SCE בהנדסת תכנה; ויקטור סינסנייב, תואר BSc ממכללת SCE בהנדסת תכנה והנדסאי מוסמך באלקטרוניקה, מאור חדד, תואר BSc ממכללת SCE בהנדסת תכנה

SHY_5505 (Large).jpg

​​SHY_5527 (Large).jpgSHY_5524 (Large).jpg