18 יונ' 2013
inn.png

-550 מיצגים ופרויקטים טכנולוגיים יוצגו באירוע הטכנולוגיה והיזמות הגדול בארץ, בו ישתתפו אישים מקדמת ההייטק בישראל, בהם ד"ר יוסי ורדי, ד"ר אורנה ברי, מנכ"ל גוגל ישראל מאיר ברנד ויו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי

חברת אלביט מערכות תשיק חממה בכנס  Innovation 2013שיתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ביום חמישי, ה-27 ביוני, בו יוצגו כ-550 פרויקטים טכנולוגיים. כמו כן, תוצג לראשונה בפני קהל רחב הקסדה החכמה של אלביט לטייסים.

הפקולטה למדעי ההנדסה באוניברסיטה תציג באירוע כ- 500 פרויקטים הנדסיים (בהשתתפות למעלה מ- 1000 סטודנטים) ומרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר יציג במסגרתו כ-50 פרויקטים של המחלקה לניהול בהשתתפות כ-250 סטודנטים, המתמקדים במיזמים שמיועדים לקדם את הנגב. אירוע שנתי זה, שהפך כבר למסורת, הינו הגדול והחשוב ביותר בתחום החדשנות והטכנולוגיה בישראל ויתארחו בו אישים מקדמת ההייטק בישראל, בהם ד"ר יוסי ורדי, ד"ר אורנה ברי, מנכ"ל גוגל ישראל מאיר ברנד, יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי ועוד.

במהלך האירוע יציגו הסטודנטים המסיימים כחלק מהדרישות לתואר מהנדס, את הפרויקטים ההנדסיים שביצעו במהלך השנה האחרונה. השנה, בשונה לשנים הקודמות, כל מחלקות הפקולטה למדעי ההנדסה, 12 במספר, יציגו את תוצאותיהן במצגות והרצאות באותו היום, בכך תתאפשר למשתתפים מהתעשייה והאקדמיה, אורחים, חברי סגל וסטודנטים בחינה כוללת והתרשמות ממגוון רחב של פעילויות הפקולטה.

"באירוע יוצגו פרויקטים יחידניים וגם כאלה אשר מבוצעים בצוותים גדולים כמו מכונית המרוץ או צוללת אוטונומית כחול לבן. פרויקטים אשר ישתתפו השנה בתחרויות בין לאומיות יוקרתיות ואני מקווה שיזכו במקומות מכובדים בדומה לשנים הקודמות. כנס הפרויקטים, שיתקיים השנה יחד עם כנס החדשנות 2013, מאפשר חשיפה הדדית של שתי הפקולטות (הנדסה וניהול),  בהם לישראל עבר והווה מפוארים. השילוב בין הנדסה וחדשנות הוא בין הנושאים העיקריים אותם אנחנו משתדלים להקנות לבוגרים", אומר דיקן הפקולטה למדעי ההנדסה באוניברסיטה,  פרופ' יוסי קוסט.

רשימת הפרויקטים, מפת אתרי המצגות ולוח הזמנים באתר: http://in.bgu.ac.il/innovation

פרופ' דפנה שורץ, ראש מגמת יזמות וניהול היי-טק, במחלקה למנהל עסקים  ומנהלת מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטה, ציינה: "האירוע מוכיח שוב את התפקיד המרכזי שיש לאוניברסיטה כמוקד לחדשנות ולצמיחה אזורית".

אירוע שנתי זה הפך כבר למסורת ויתארחו בו השנה אישים מקדמת ההייטק בישראל, בהם ד"ר יוסי ורדי, ד"ר אורנה ברי, מנכ"ל גוגל ישראל מאיר ברנד, יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי ועוד.

כנס החדשנות מתקיים בסגנון "אי-כנס", שבו התכנים נקבעים על-ידי המשתתפים,  קונספט  שהובא לארץ ע“י יזם ההייטק, ד“ר יוסי ורדי, שגם משתתף באירוע. במהלך האירוע מתקיימות עשרות הרצאות וסדנאות קצרות בתחום החדשנות (לרשימת הרצאות מלאה). מופעלים מתחמי הצגת טכנולוגיות, המשתתפים לוקחים חלק בדיונים ופאנלים, מתקיימים מפגשי רישות ונוצרות הזדמנות למפגשים בלתי אמצעים בין המשתתפים באירוע (ללוח הזמנים של האירוע)

עד כה אישרו את הגעתם לאירוע גורמים מובילים במשק וביניהם נציגים בכירים מחברות גלובליות כגון, Microsoft, IBM, Intel, Teva, שטראוס, נס טכנולוגיות, גורמים מהמערכת הפיננסית, גורמי מימון ידועים, קרנות הון סיכון, חברות סטארט-אפ, יזמים, גורמים מהמגזר הציבורי לרבות צוות המדען הראשי ואחרים.

יצוין, כי חלק מהמייצגים יוצגו לראשונה באירוע זה ובמקרים רבים יוכלו המשתתפים להתנסות בהפעלתם ולתת משוב ליזמים. כבר עתה ניתן להתרשם מכמות המציגים המרשימה ונושאי ההרצאות והמייצגים המגוונים. בין האירועים המעניינים שישולבו בכנס: דו שיח בין ד"ר יוסי ורדי לבין מנכ"ל גוגל ישראל, מאיר ברנד, פתיחת חממת אינקוביט על ידי חברת אלביט, שתפעל בבאר שבע, במעמד נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי, ראש העיר, רוביק דנילוביץ' ונציגות בכירה של החברה.