23 אוק' 2019

​​​​​​ניהול עם ערכים

יעקב סיטרוק דהן 22 באוקטובר 2019 שבע.JPG
תוכנית לימודים חדשה של הפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון תחבר את המנהלים הלומדים בה לערכים שיובילו אותם לקדם חברה טובה יותר

פרופ' מיקי מלול, דיקן הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר   צילום: שי שמואלי

הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציעה תוכנית לימודים חדשה, שתחבר את המנהלים הלומדים בפקולטה לערכים שיובילו אותם לקדם חברה טובה יותר, הן עבור הבעלים והן עבור העובדים והקהילה.

ל"שבע" נמסר, שדיקן הפקולטה לניהול פרופ' מיקי מלול אמר בעניין: "זוהי גישה אסטרטגית, שתבטיח לארגון הצלחה לאורך זמן. הניהול הוא מאוד משמעותי ובעל השפעה על החיים ועל החברה ועל מעגלים נוספים: משפחות העובדים, הסביבה, ספקים וכן הלאה". הפקולטה גם תציע במסגרת התואר השני קורס חדש וייחודי בשם "פתרון בעיות מורכבות", המציב את "האתגר החברתי כמקרה למידה". בתוכנית יוקרתית נוספת במסגרת התואר השני "משואות למצטיינים", ייקחו חלק מנהלים מהעתודה הניהולית הבכירה של ישראל.​

לדברי הדיקן, התוכנית החדשה מיועדת לכלל הסטודנטים בפקולטה לניהול הלומדים מנהל עסקים MBA, ניהול BA, ניהול מלונאות ותיירות MA + BA, מנהיגות חברתית MBA, ניהול מערכות בריאות MHS, מ​נהל ומדיניות ציבורית MA וכן תוכניות המנהלים השונות לMBA. הפקולטה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא היחידה בארץ המכשירה מנהלים מכל הסקטורים, וכ-1,000 סטודנטים מסיימים בה את לימודיהם מדי שנה, כאשר עד כה נרשמו כ-17 אלף בוגרים של הפקולטה לניהול​ שהשתלבו בעמדות בכירות במשק.

ופרופ' מלול סיכם: "הנוסחה שלנו לניהול מנצח מוסיפה לתוכניות הלימודים כלים לפיתוח מנהיגות עסקית יצירתית וליזמות חברתית, זאת תוך חיבור לפרקטיקה ולמידה התנסותית. ניהול מוביל שינוי חברתי ומשיא ערך לכלל בעלי העניין: הארגון והחברה. זו תפישת ניהול המתייחסת לעולם דרך עדשה רחבה שלוקחת את החברה העסקית והחברה בה אנו חיים כבעלי עניין בתוך כל תהליך הניהול. זוהי תפישת הניהול שרלוונטית לעולם החדש. לפיכך, הבוגרים שלנו הינם רלוונטיים ומובילים את עולם הניהול והחברה בישראל".