03 יול' 2013
"כאן למדנו שכדי להצליח לשנות ולייעל את המערכת הציבורית אנו נדרשים קודם כל להבין מהם הכוחות המרכזיים הפועלים במערכת הקיימת, כיצד הם פועלים, מה הם הכשלים המרכזיים הקיימים במערכת המורכבת הזו ומתוך כך להבין וליצור שינויים ופתרונות כדי להתמודד עם אותם כשלים. כל זאת, מתוך ראייה כוללת - מה המדיניות הכלכלית והחברתית אליה אנו מכוונים כחברה, איזה סוג של מדינה אנו שואפים לקיים פה".

כך אמר סגן שר החינוך, ח"כ אברהם וורצמן, בטקס בו קיבל את תעודת לימודי התואר השני שלו, אותם סיים בהצטיינות במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בשל הצטיינותו בלימודים, התכבד סגן השר וורצמן לשאת נאום בשם הבוגרים של המחזור, בטקס שהתקיים בימים אלה באוניברסיטה.

"לכבוד הוא לי" אמר עוד סגן השר וורצמן "לעמוד כאן בפניכם היום לאחר שרק לפני שנה עוד התהלכנו כאן בשבילי האוניברסיטה ובאולמות ההרצאה בלימודי התואר השני במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. עבור רבים מאתנו הלימודים אפשרו הפוגה של התחדשות והעשרה אקדמית ומקצועית ממרוץ החיים ומהתפקידים השונים של כולנו הן במגזר הפרטי והן הציבורי. הלימודים כאן היוו עבורנו הזדמנות להביט במשקפיים אחרות, ביקורתיות, מקצועיות ומעמיקות על המנהל הציבורי ברבדיו השונים המקומי והארצי. המודלים, התיאוריות והגישות השונות שלמדנו אפשרו לנו להביט מזווית אחרת, רחבה ומעמיקה יותר על היכולת שלנו להשפיע ולייעל את המרחב הציבורי השייך לכולנו".

וורצמן סיפר עוד כי באופן אישי הוא הגיע אל הלימודים במנהל ומדיניות ציבורית כסגן ראש העיריה בבאר שבע, כשהוא מהווה חלק מהמנהל הציבורי המוניציפאלי. "הלימודים שלי כאן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב חיזקו אצלי את המוטיבציה להיות חלק מהמדיניות הציבורית ומקבלת ההחלטות המובילות שינוי ותיקון ברובד הארצי", הדגיש וורצמן.

המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית הינה חלק אינטגרלי מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ולפיכך מדגישה בתכנית הלימודים לתואר שני MA את לימודי הניהול ואת נקודות ההשקה שבין הסקטור הציבורי לסקטור העסקי עם עולם הכלכלה והניהול העסקי. הכשרה אקדמית-פרקטית המטמיעה אחריות ומנהיגות חברתית, הינה ייחודית למחלקה לניהול ומדיניות ציבורית בפקולטה לניהול שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בוגרינו נהנים מתואר ייחודי מסוגו בארץ ומיתרון תחרותי משמעותי בשוק העבודה.​

קמפוס-24.jpg
סגן השר אברהם וורצמן נושא דברים בטקס בו קיבל תואר שני בהצטיינות במנהל ומדיניות ציבורית בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר
 . בתמונה פרופ' שלמה מזרחי, פרופ' גיא בן פורת, ד"ר מיקי מלול, ד"ר ערן מנס, ד"ר אופיר רובין

סגן השר אברהם וורצמן מקבל את התואר מידי ראש המחלקה.jpg
סגן השר וורצמן מקבל את התואר מידי ראש המחלקה פרופ' שלמה מזרחי ו
פרופ' גיא בן פורת
צילום: הרצל נתנאל, פוטו קמפוס.
, ורצמן, אבי וורצמן, אבי ורצמן, אברהם ורצמן, אברהם וורצמן