SociologyCover.jpg

​​​תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה עם התמחות בסוציולוגיה ארגונית 

מגוון קורסים בתוכנית מיועדים להכנה ולהכשרה לשוק העבודה לתפקידים מגוונים של ייעוץ ופיתוח ארגוני, בארגונים עסקיים, ציבוריים וחברתיים. במיוחד יש חשיבות בהקשר זה לקורסים הייעודיים ששילבנו בתוכנית, כגון פרקטיקום, תרבות ארגונית, הערכה בארגונים: תיאוריה, מתודה ופרקטיקה, ותיאוריה ופרקטיקה בייעוץ ארגוני.

סוציולוגיה ארגונית – פותחת דלת לתפקידי ייעוץ ופיתוח בארגונים.

יש לנו בוגרות שהשתלבו כיועצות ארגוניות בצה"ל (בחלק מהמקרים אחרי שעשו שם פרקטיקום), בחברות ייעוץ ארגוני ובארגונים עסקיים כמו אינטל, מייקרוסופט, שיש להם מחלקות פיתוח ארגוני פנימיות. כמו כן הרבה בוגרות שהשתלבו בתפקיד מנהלות הדרכה ומנהלות פיתוח הון אנושי בגופים ציבוריים גדולים ובארגונים עסקיים.


 מגוון קורסים יישומיים שמיועדים להכנה ולהכשרה לתפקידים מגוונים של ייעוץ ופיתוח ארגוני בארגונים עסקיים, ציבוריים וחברתיים.​​

 הלימודים במגמה יעניקו לך כלים שיאפשרו לך לנתח תהליכים ומאפיינים של ארגונים מסוגים שונים.

תואר בשנה אחת, ימי הלימוד מרוכזים ליום וחצי בשבוע+ קורסים מרוכזים.




 פרקטיקום מעשי בסוציולוגיה ארגונית

 הלימודים מתקיימים בנתיב כללי (ללא עבודת גמר). היקף התואר השני הוא 36 נקודות זכות.

היתרון שלכם בשוק עבודה שלא מפסיק להשתנות​

שוק העבודה של ימינו משתנה ללא הפסק: מקצועות חדשים צצים, אחרים נעלמים, ודפוסי התעסוקה מורכבים בעיקר ממעברים מתפקיד לתפקיד ומפרוייקט לפרוייקט. הלימודים במחלקה לסוצליולוגיה ואנטרופולוגיה מקנים כלים אופטימאליים למציאות שמעדיפה עובדים עם יכולות למידה ואופקים רחבים.


לפרטים נוספים: 

 אתר המחלקה לס"א

 אתר התוכנית לסוציו' ארגונית


מי שמגיע מתואר ראשון בתחום אחר שאיננו סוציולוגיה ואנתרופולוגיה – אל דאגה! אנחנו מעוניינים שיהיו בתוכנית סטודנטים ממגוון של רקעים אקדמיים. יש לנו מסלול השלמה מיוחד הכולל קורס סמסטריאלי אחד בלבד שיש ללמוד במקביל ללימודי התואר השני.


הבוגרים שלנו מספרים

​​מאיה בן-אהרן, יוע​​​צת ארגונית​​​​​​​​

ייעוץ ארגוני הוא קריירה שניה עבורי, אשר הגעתי אליה לאחר שבדקתי כיווני תעסוקה שונים. התחלתי את התואר לאחר שעבדתי תקופה קצרה כיועצת "פרילנס", והיה לי ברור שעל מנת להתקדם ולהתפתח בעולם ​​​הייעוץ, אני זקוקה ללמוד ולהרחיב את הידע האקדמי שלי. עשיתי בירור על מסלולי הלימוד האפשריים והחלטתי שהמסלול בבן גוריון הוא המתאים לי ביותר.

במקביל לתואר השני המשכתי לעבוד בייעוץ, ובכל פעם מחדש התכנים הלימודיים והתיאורטיים השתלבו בצורה ישימה וביצועית בפרויקטים שעבדתי עליהם, וסייעו לי להבין ולנתח בצורה מדויקת את תמונת המצב הארגונית. לאחר התואר המשכתי לעבוד כפרילנס ולאחר מכן השתלבתי כשכירה בחברת ייעוץ ארגוני ואסטרטגי. מבחינתי, התואר השני היווה את הבסיס המקצועי שלי, מיצב אותי כיועצת מומחית ומוסמכת וסלל את הדרך שלי לצמיחה בתחום.

​​הילה פז פילד, מוסמכת בסוציולוגיה-אנתרופולוגיה ובעלת עסק ל"טיולים בתפירה אישית"

"מהרגע הראשון ידעתי שאני רוצה ללמוד סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותהיתי על מהותו היישומית של התואר. עידוד המחלקה לצאת לעבודת מחקר בחו"ל עזר לי לערוך את המחקר בדרום מזרח ארצות הברית ולכתוב תזה מיוחדת ושונה בנוף. 

 

לאחר הלימודים, פתחתי עסק של טיולים בתפירה אישית באירלנד ובסקוטלנד כשהדגש התרבותי מתבטא במיוחד בעידן של ״טיולים גיאוגרפיים״. הקבוצות התמלאו, מדריכים נוספו וכיום אנחנו מוציאים מאות מטיילים בכל שנה לטיולים ייחודיים ואנתרופולוגים. התואר השני הרחיב את עולם המושגים שלי, הדגיש את הייחודיות שלי, העניק תוכן מרתק וכלים אופרטיביים לשיווק, יצירת תוכן, תיווך וגישור תרבותי שיחד אפשרו לי לייצר עולם תוכן חדש ומסחרי​.

 

תחומי התמחות ועניין במחלקה

חברה, פוליטיקה, כלכלה וארגונים; זרות, זהות, תנועה ומקום; מגדר, מיניות וגוף; ידע, מדע, תרבות ודת. עם חברי המחלקה נמנים חוקרים בעלי מוניטין בתחומם שמקנים לסטודנטים בסיס תיאורטי ומתודולוגי ומספקים ליווי אישי בבניית פרויקט מחקר.

 
מגמה בסוציולוגיה ארגונית »
תכנית הלימודים בסוציולוגיה ארגונית מקנה לסטודנטים כלים שבעזרתם יוכלו לנתח תהליכים ומאפיינים של ארגונים מסוגים שונים. הסטודנטים יתוודעו לתיאוריות המרכזיות בתחום הארגוני, ידונו בתמורות של דרכי ההתארגנות בחברה של ימינו ויחשפו לאופנים השונים בהם ניתן לחקור ולנתח תמורות אלה. בחלק מהקורסים מושם דגש על ההיבט הפרקטי והסטודנטים יבחנו כיצד ניתן ליישם את התיאוריות ואת כלי המחקר הלכה למעשה.

מבנה הלימודים

 נתיב כללי (ללא עבודת גמר): 36 נק”ז בקורסים

​ הלימודים נמשכים כשנה (3 סמסטרים, א'+ב'+קיץ+קורסים מרוכזים) ומרוכזים ליום וחצי בשבוע.
      יום ג'- חצי יום, יום ד'- יום מלא.

תנאי הקבלה
​בוגרי תואר ראשון בציון ממוצע של 80 לפחות לתואר. תינתן עדיפות לבעלי תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ובמדעי התנהגות (חד מחלקתי/דו מחלקתי בסוציולוגיה-אנתרופולוגיה), או תואר ראשון הכולל קורסי יסוד בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה.
סטודנטים בשנה ג’ בתכניות הנ”ל, ובתנאי שממוצע ציוניהם עד לסיום ההרשמה אינו נמוך מ 85- בלימודי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה. במקרים חריגים: ועדת הקבלה תדון בסטודנטים שממוצע ציוניהם נמוך מ-85 (אך לא נמוך מ-80).
המצטיינים במסלול המחקרי יוכלו לקבל מלגת קיום בהיקף 50% לפחות​.