24 אפר' 2018

​​​​​​ד"ר פני יובל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, זכתה במענק המחקר של המכון הלאומי לחקר שרותי ד"ר פני יובלהבריאות ומדיניות הבריאות NIHP לשנת 2018.
המחקר של ד"ר יובל, "דפוסי שימוש וקידום שירותי בריאות בקרב האוכלוסייה החרדית", עוסק בצריכת שרותי בריאות בשגרה ובעתות חולי, בקרב האוכלוסייה החרדית. "חוסר במידע שיטתי, עדכני, מגוון ומבוסס על שירותי הבריאות וניגזרותיהם בקרב חרדים מגביל את הבנת הבעיה במלואה ואת ההצעות לפתרונה." מטרת המחר לחשוף ולמפות פרקטיקות השימוש בשירותי בריאות בקרב חרדים מנקודות מבט ארגונית וציבורית.

ע"פ דרישות המענק, על המחקר להוכיח רלוונטיות לחוק ביטוח הבריאות בישראל. המחקר של ד"ר יובל תסיק מסקנות להגברת "השוויוניות בשירותי הבריאות בין קהילות בעלות נבדלות ייחודית רלוונטית. בחינת ההשלכות הנובעות ממבנה מימון מערכת הבריאות על דפוסי הצריכה בשירותי הבריאות בקהילות שטרם נחקרו. התחזית הדמוגרפית ותחולת העוני בקרב חרדים מעלים את חשיבות החקירה שתאפשר מציאת מכשירי מדיניות וניהול רשתות ארגוניות ליצירת שירותים מותאמים ושוויוניים." יתר על כן ד"ר יובל מייעדת את המחקר שיגביר את המודעות למערכות הבריאות על דפוסי השימוש בשירותי בריאות בקרב האוכלוסייה החרדית, וימליץ דרכי קידום שירותי בריאות מותאמות ספציפית לצרכי אוכלוסייה זו.
​​
המכון הלאומי לחקר שרותי הבריאות ומדיניות הבריאות NIHP הינו עמותה עצמאית שמטרותיה הן ללוות ולהעריך את השפעת חוק ביטוח הבריאות הממלכתי על שרותי הבריאות בישראל; ליזום ולממן מחקרים בנושאי ארגון, כלכלה ואיכות השירותים ותהליכי קבלת ההחלטות במערכת הבריאות; להוות במה ומקום מפגש לקיום דיון מקצועי וציבורי בתחומי הארגון, הניהול וקביעת מדיניות הבריאות בישראל; לעודד שיתוף פעולה מדעי בין תחומי ורב מקצועי ברמה הלאומית בין כל הגורמים, ניהוליים ואקדמיים, שעניינם קידומה של מערכת הבריאות הישראלית.

המכון מאגד חוקרים, מנהלים וקובעי מדיניות מכל מגזרי המשק: בעלי מקצועות הבריאות, חוקרים ומדענים אקדמיים, ואנשי ממשל. מועצת הבריאות הסמיכה את המכון לערוך ולעודד מחקרים, סקרים וחוות דעת מקצועיות שמטרתם להעריך את יישומו של חוק ביטוח בריאות ממלכתי ואת השפעתו על שרותי הבריאות בישראל. תחומי המחקר העיקריים של המכון הלאומי הינם: מדיניות הבריאות, ארגון שרותי הבריאות, כלכלת בריאות, איכות שרותי בריאות.

מידי שנה מפרסם המכון הלאומי קול קורא להגשת הצעות מחקר למוסדות ולחוקרים העוסקים בדבר, והן לעיתונות. השנה, הוזמנו "הצעות למחקרים שיכולים לתרום לתהליכי קבלת החלטות ולקביעת מדיניות בתחומים הבאים: ארגון שירותי בריאות, כלכלת בריאות, איכות שירותי הבריאות."
בין כ- 200 הצעות המוגשות מדי שנה, מתקבלות 40 מחקרים רלוונטיים. בשנה ממוצעת מעניק המכון כ 2.5 מיליון דולר למחקר ומלגות.  ד"ר יובל זכתה במענק בסכום ​154,000 ש"ח למשך 18 חודשי מחקר.

החוקרים הזוכים נדרשים לדווח על התקדמות המחקר ומעת לעת מוזמנים להציג את ממצאיהם ולדון עליהם בפורומים המתאימים.

המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית הינה חלק אינטגרלי מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב , ולפיכך מדגישה בתכנית הלימודים לתואר שני MA את לימודי הניהול ואת נקודות ההשקה שבין הסקטור הציבורי לסקטור העסקי עם עולם הכלכלה והניהול העסקי. הכשרה אקדמית-פרקטית המטמיעה אחריות ומנהיגות חברתית, הינה ייחודית למחלקה לניהול ומדיניות ציבורית בפקולטה לניהול שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בוגרינו נהנים מתואר ייחודי מסוגו בארץ ומיתרון תחרותי משמעותי בשוק העבודה​.