13 ספט' 2019

​​​פרופ' יניב פוריהבתוכנית רדיו "שם תרבות" ברשת כאן עם שירי לב ארי (12.09.19), מסביר על תופעת תיירות הלוחמה, יצר ההרס והכוח  פרופ' יניב פוריה, מנהל אקדמי של קמפוס אילת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וראש המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת.

פרופ' פוריה: "מחפשים תחושת כוח ורצון לשחק במשחקים. אסור כיום לעשות זאת בזמן שגרה, אולם ניתן לעשות זאת בעת פעילות תיירות."

בעיר קסוטה במינסוטה ארה"ב הוקם פארק Drive a Tank , המושך תיירים המבקשים לנהוג ולרות בטנק. האטרקציה מתוארת: חוויות לאזרחים בנהיגה בטנקים עם תוספות אופציונליות כגון ריסוק מכוניות וירי מקלעים.

פרופ' פוריה מזכיר כי ישנם אתרי תיירות דומים גם באירלנד, בלס וגס, ברוסיה ועוד.

הוא טוען שהאתרים עונים על הרצון לחוש הרס וכוח, לנהוג ולרות בטנקים ובמקלעים וכד', לחוות חוויות זכירות, ושטבעם של האתרים מבוסס על יצר האגרסיה.

שמעו את הריאיון המלא ​​

​​Capture.JPG

המחלקה לניהול מלונאות​ ותיירות היא חלק מהפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מאז היווסדה. המחלקה עומדת בחוד החנית של לימודי ניהול מלונאות ותיירות בישראל, והיא המחלקה היחידה בארץ המציעה תוארי BA, MA, ו- PhD. תכנית הלימודים הייחודית מנחילה ידע עדכני ורלוונטי עבור דור העתיד של מנהיגים בתעשיית המלונאות, התיירות, התעופה, ההסעדה ועוד. הלימודים מחדדים חשיבה אנליטית-עסקית, ומעניקים לסטודנטים מומחיות והכשרה בניהול, חדשנות ויזמות בתעשיית המלונאות והתיירות. מנהיגות, קיימות ואחריות חברתית עוברות כחוט השני בלימודי המחלקה. למחלקה מוניטין בין-לאומי בזכות הישגיהם המחקריים של חברי הסגל של המחלקה. המחלקה מדורגת בין 50 הטובות בעולם לפי דירוג שנחאי ARWU.