08 אפר' 2014
ד"ר יניב בלחסן הוא אחד מחמשת זוכי "פרס טורונטו" לשנת תשע"ד, שיוענק במסגרת קונצרט הרקטור בחודש יוני. ד"ר בלחסן, מרצה בכיר במחלקה לניהול מלונאות ותיירות, מלמד בקורסים: חקר תרבות בשדה התיירות, יסודות הניהול, סוציולוגיה של התיירות וחשיבה ביקורתית בניהול. הפעילות המחקרית שלו מתפצלת לשני תחומי דעת עיקריים: הוא בוחן את התיירות כפרקטיקה חברתית וכתעשייה ייחודית ואת השלכותיה על התיירים, על הקהילה המקומית ועל המועסקים בענף. בהקשר זה עוסקים מחקריו במגוון נושאים, כגון תיירות סמים, צליינות אוונגליסטית, תיירות עירונית והשימוש בחומרים פסיכו-אקטיביים בקרב עובדי מלונות. תחום המחקר השני שלו עוסק בסוגיות פילוסופיות ופדגוגיות בלימודי תיירות ומלונאות, כשדה מחקר וכתחום דעת במוסדות להשכלה גבוהה ובבתי הספר להכשרה מקצועית.

פרס טורונטו מוענק לחוקרים צעירים על הישגים ראויים לציון במחקר בתחומים השונים.
השנה יחולקו חמישה פרסים בגובה 1,500 $. טקס הענקת הפרסים יתקיים במסגרת קונצרט הרקטור, בחודש יוני השנה.
קרן הפרס הוקמה ע"י שוחרי האוניברסיטה בקנדה, שלוחת טורונטו, לציון 50 שנה למדינת ישראל ולקידום המצוינות במחקר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.