28 ינו' 2020

הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר

ד"ר ענב פרידמן
 החיים שלי לפני אב​"ג:
נולדתי בבאר שבע, גדלתי בעומר מגיל נערות ועד היום, וסיימתי תיכון מקיף ג' בבאר שבע. בתואר הראשון למדתי מדעי ההתנהגות. בתואר השני ובדוקטורט למדתי מנהל עסקים עם התמחות בשיווק. את כל 3 התארים עשיתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לאחר מכן הייתי visiting scholar בפקולטה לניהול של אוניברסיטת Ca’ Foscari בוונציה. בארבעת השנים האחרונות הייתי חברת סגל באוניברסיטת בר-אילן. תחומי המחקר שבהם אני עוסקת הם התנהגות צרכנים, שיווק מגדרי ושיווק חברתי.

"אני חוקרת איך אנשים מקבלים החלטות בחירה, ואחת התגליות המרתקות שלי זה שיש הבדל בין השיקולים שאנשים מצהירים שחשובים להם בבחירה לבין השיקולים שהם משתמשים בהם בפועל כשבוחרים מותג אחד מבין מספר מותגים. לרוב, השיקולים שמצהירים הם סטראוטיפיים בהתאם לפלח שהם משתייכים אליו (מגדר, תרבות וכד') אבל באמת – אין הבדלים משמעותיים בין בני האדם​"

מה אני ​חוקרת:

אני חוקרת איך אנשים מקבלים החלטות בחירה, ואחת התגליות המרתקות שלי זה שיש הבדל בין השיקולים שאנשים מצהירים שחשובים להם בבחירה לבין השיקולים שהם משתמשים בהם בפועל כשבוחרים מותג אחד מבין מספר מותגים. לרוב, השיקולים שמצהירים הם סטראוטיפיים בהתאם לפלח שהם משתייכים אליו (מגדר, תרבות וכד') אבל באמת – אין הבדלים משמעותיים בין בני האדם. עוד תגלית מרתקת היא שפרסומות פוגעניות כלפי קבוצות מוחלשות הן אפקטיביות ומעודדות מכירות, בגלל שהקבוצה החלשה רוצה לרכוש את המוצר שמייצג את הקבוצה החזקה, על מנת להימנע מלהשתייך לקבוצה החלשה. מחקרים נוספים שלי עוסקים בקידום נשים בתפקידים מדעיים באמצעות שימוש בכלים שיווקיים. הרבה מהמחקרים שלי נוגעים לסטראוטיפים, סגמנטציה ושיווק.

למה דווקא א​​ב"ג?

בחרתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשל החומר האנושי שבפקולטה וכמו כן, הקרבה לבית ולמשפחה דיברה אל ליבי במיוחד.​

תובנה שלי מתחו​​ם המחקר שלי:

שיווק הוא כלי משמעותי ורב ערך שבעזרתו ניתן לשנות תפיסות, עמדות ולקדם התנהגויות שיכולות להפוך את העולם למקום טוב (הרבה) יותר.

משהו שלא ​​כתוב ב-CV שלי:

יש לי בן זוג מקסים, שלושה בנים וכלבה. הקצב שלי הוא מהיר באופן חריג, וביסלי גריל זה החולשה שלי.

מקור​​ השראה:
מלאלה יוספזאי, לוחמת למען זכויות נשים בפקיסטן, נורתה בראשה על-ידי איש טאליבן, התאוששה וחזרה לפעילות. היא זכתה בפרס נובל לשלום על פעילויותיה.

כשאהיה ​​גדולה:

בילדות רציתי להיות שופטת, מהר מאוד הבנתי שיותר מתאים שאחקור קבלת החלטות

אם לא הייתי ח​​וקרת, הייתי עוסקת ב...

מנהלת שיווק בתעשייה או בעלת מכון מחקר שיווקי

בקיצו​​ר נמרץ:

» פייסבוק או טוויטר? פייסבוק – יותר תופס בארץ, יש לי טוויטר רדום
» משחקי הכס או סימפסונים? משחקי הכס – אינטריגות והפתעות לא שגרתיות
» יוגה או קרוספיט? קרוספיט, מתחרפנת מיוגה
» הפועל או מכבי? אין לי מושג
» שחמט או שש בש? שחמט, כי זה משחק אסטרטגי
» סטייק או טופו? טופו, כדי לעשות קצת טוב
» מיטיבי לכת או ספא? ספא הרבה יותר מהנה בעיני, אלא אם כן זה מיטיבי לכת באיסלנד