17 ינו' 2018

​​​​​​יעל שמריהו-ישורון, דוקטורנטית בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ובוגרת תכנית ה- MBA במנהיגות חברתית ע"ש מנדל של הפקולטה, היא אחת מבין עשרה זוכי פרס מלגות נשיא המדינה בישראל.יעל שמריהו ישורון.jpg

מדובר במלגות קיום למצוינות וחדשנות מדעית בסכום של 150,000 ₪ כל אחת, לדוקטורנטים מצטיינים שעבודותיהם עוסקות ב:"ריבון, ריבונות ושלום – מתחים לאומיים, דתיים וקהילתיים בישראל והדרכים ליישובם בדרכי שלום. מסגרת הנושא מכוונת למחקרים בהיבטי פנים וחוץ של מושג הריבונות במשמעותו העיונית, המוסדית וההיסטורית, וזיקתם לתהליכי הכרעה המעוגנים בסולידריות ובשאיפה להשגת שלום מדיני וחברתי." [מתוך אתר נשיא המדינה]

נושא המחקר של יעל הוא מדיניות ההתיישבות בפריפריה: בין נאו ליברליזם ולאומיות, והוא עוסק בבחינת מדיניות ההתיישבות האידיאולוגית בפריפריה, מטרותיה והשלכותיה על מערכות היחסים בין תושבים ומתיישבים, כביטוי לקשר שבין לאומיות ונאו-ליברליזם.

דיקן הפקולטה לניהול, פרופ' עודד לוונגרט מרחיב: "הזכייה של יעל שמריהו-ישורון היא נדבך נוסף המשקף את המחויבות לאיכות אקדמית, היסודית והעמוקה של כל חוקר בפקולטה המובילה מבין המוסדות האקדמיים לניהול בישראל, ניהול ומחקר השמפיעים על החברה."

רקטור האוניברסיטה, פרופ' צבי הכהן, בירך את גב' שמריהו-ישורון: "זכייתך במלגה תחרותית זו מעידה על ההכרה ביכולותייך ובכישורייך האקדמיים. כמובן שזכייתך מביאה כבוד רב לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב."

טקס חלוקת מלגות נשיא המדינה יתקיים בתאריך 14/02/18 בבית הנשיא.

PresidentLogo.JPG