​​​

מחלקה: התוכנית להנדסת תוכנה
סטודנטים: שיראל ברנדס, דפנה אור, רוי אליה, עמית מזוז               
מנחה: ד"ר גרא וויס​

במהלך חיפוש נושא לפרויקט הגמר שלהם, חשבו שיראל ברנדס, דפנה אור, רוי אליה, עמית מזוז הלומדים בשנה הרביעית בתוכנית להנדסת תוכנה על דרך לשפר ולייעל את אורח החיים בקיבוץ גלעד, בו מתגוררת דפנה. כך נולדה משקל'ה, אפליקצייה המרכזת את כל תחומי החיים המשותפים בקיבוץ ומאפשרת יצירת ממשק בין חברי הקיבוץ לנותני השירות.

​אור מספרת: "אני בת משק בקיבוץ גלעד, כל ילדותי גרתי שם. זו הדרך שלי לתרום לקהילה שבה אני חיה כדי לשפר את איכות החיים בקיבוץ שאני חלק ממנו". לפי התכנון הראשוני, משקל'ה תאפשר לכל חבר קיבוץ לקבוע תורים למגוון השירותים המוצעים בקיבוץ (רפואה, חדר כושר, פנאי וכו' ), להתעדכן בלוח המודעות, תורנויות, להתקשר דרך ספר הטלפונים, להודיע על מפגשים חברתיים ועוד.

בסקר שערכו בין 120 חברי הקיבוץ התקבלו תוצאות ברורות וחד משמעיות: קיבוץ גלעד זקוק לפתרון חדשני יותר לניהול תחומי החיים, שגם ישמור על רוח הקיבוץ וגם ינצל את הקדמה הטכנולוגית שזמינה כיום. חבר קיבוץ גלעד סיכם: "יוזמה ברוכה. ללא ספק תשפר את ההתנהלות היומיומית בקיבוץ."

 

​​

אך בחיים, בניגוד לתוכניות על הנייר, לא הכול פשוט...

על אף הרצון והתמיכה של מרבית חברי הקיבוץ ביוזמה, נתקלו חברי הפרויקט בשני אתגרים מרכזיים: בניית ממשק נוח, אינטואיטיבי ותכנון ועיצוב חווית משתמש נעימה ובהירה גם עבור חברי הקיבוץ שלא נולדו עם הסמארטפון ביד, והאתגר השני הוא תהליך הטמעת המערכת.

על אף היתרון הברור ביישומון שכזה, אין לשכוח שחלק מקהל היעד מורכב מחברי קיבוץ וותיקים שכבר התרגלו לדרך התנהלות מסוימת, אינם מחוברים לטכנולוגיה ואולי יימנעו מאימוץ המערכת החדשה. לא תמיד קל לשנות הרגלים, גם כשמדובר בחברי קיבוץ שיותר מעודכנים טכנולוגית.

כדי להצליח לעבור את משוכת אתגר ההטמעה, חברי הצוות מתכננים לקיים מפגשים עם חברי קיבוץ גלעד לפי השתייכותם השונה - חברי קיבוץ, נותני שירות, מנהלים, בהם יכירו לקיבוצניקים את האפליקציה, יציגו את יתרונותיה, ינחו אותם כיצד להשתמש בה וילוו אותם בתחילת הדרך החדשה. ארבעת חברי הצוות מסכימים: "אנו רואים בכך הזדמנות פז לקחת חלק בפרויקט עם קהל יעד קיים, המחכה ומצפה ליישומו בשטח. עובדה זו הינה ערך מוסף שמגביר את המוטיבציה שלנו להכנת  הפרויקט ולאיכות אליה אנו שואפים. מעבר לכך, ישנו אתגר עצום בפיתוח מוצר המופנה לקהילה כל כך מגוונת מבחינת טווח גילאים ופערים בידע ויכולות טכנולוגיות, הקדשנו לכך מחשבה רבה כדי שהאפליקציה תהיה קלה לשימוש ורלוונטית עבור כולם". ​