מחלקה: התוכנית להנדסת תוכנה
סטוד​נטים: רותם אבני, שחר מלאכי וזהר ראובני
מנחה: פרופ' אהד בן-שחר

רשת לשיתוף "העיניים" של החברים בה


רבים מאתנו נתקלים באין ספור מצבים בהם היינו רוצים לראות במו עינינו ובזמן אמת מה קורה בנקודה מסוימת בעולם, שרחוקה מאיתנו עשרות, מאות ולעיתים גם אלפי קילומטרים. למשל עד כמה ארוך התור בכניסה להופעה או לאתר תיירות, איך נראה כרגע אתר החרמון וכמה עמוק בדיוק השלג או כמה אנשים הגיעו להפגנה בנושא שקרוב לליבכם. "IZE" היא אפליקציה שנועדה לסייע במצבים יום-יומיים כאלו בדיוק.

הרעיון עלה במוחו של פרופ' אהד בן-שחר, ראש המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שתחום מחקרו הוא ראיה חישובית. החזון היה לפתח אפליקציה שתיצור רשת שתורכב מה"עיניים" של החברים בה, או במילים אחרות: שהחברים בה יוכלו לשתף זה את זה במה שהם רואים במקום בו הם נמצאים.

​כאשר משתמש באפליקציה מעוניין לדעת מה מתרחש במקום מסוים בעולם הוא משגר בקשה חדשה אל הרשת. בבקשה הוא מתאר מה מעניין אותו לראות כרגע, בוחר את המיקום והרדיוס המבוקש ומגדיר את פרק הזמן הרלוונטי לתגובות עבורו.

לאחר שהבקשה נשלחת לרשת, כל המשתמשים שנמצאים ברדיוס המוגדר יקבלו אותה ויוכלו להשיב באמצעות צילום תמונה בזמן אמת או בחירה של תמונות מתוך גלריית המכשיר הסלולרי. לחילופין ניתן לבחור באפשרות חיפוש אוטומטי בה האפליקציה מחפשת באופן עצמאי תמונות בגלריה שעשויות להתאים לבקשה הראשונית של המשתמש, לפי הפרמטרים של נתוני הזמן והמיקום שהוגדרו. 

 


"הבנו שמדובר באפליקציה בעלת פוטנציאל להפוך לרשת חברתית פופולרית ברחבי העולם"

רותם, שחר וזהר, סטודנטים שנה ד' בתוכנית להנדסת תוכנה שפיתחו את היישומון, ציינו כי אחד האתגרים המרכזיים שנתקלו בו היה שמירה על פרטיות המשתמשים באפליקציה. "הקפדנו לבנות את האפליקציה כך שהמשתמשים ירצו לשתף את התמונות והמיקום העדכני שלהם מבלי שירגישו שפרטיותם נפגעת. לכן האפליקציה לא מאפשרת למשתמשים לראות מיקום של משתמש ספציפי אחר וכל תמונה שהאפליקציה מאתרת בעצמה מצריכה אישור של המשתמש לפני שהיא נשלחת אל השרת".

"מטרתנו הראשונית בפרויקט הייתה בעיקר ליישם את הידע ההנדסי שרכשנו בתואר בבניית מערכת תוכנה מתוכננת ומעוצבת היטב. רק כאשר "IZE" התחילה להתהוות הבנו שמדובר באפליקציה בעלת פוטנציאל להפוך לרשת חברתית פופולרית ברחבי העולם. אנו מאמינים כי בנינו עבורה בסיס איתן שניתן לשדרג ולבנות על גביו עוד יכולות רבות, כך שאנשים רבים ירצו להשתמש בה למטרות שונות, בין אם משתמשים פרטיים ובין אם בעלי מקצוע שונים כמו עיתונאים, שוטרים ועוד".