בפקולטה למדעי הרוח והחברה באוניברסיטת בן גוריון מוצעים לסטודנטים מגוון מסלולי לימוד כאשר הנפוץ שבהם מתקיים במתכונת דו-חוגית.
 
במסלול זה ניתן ללמוד בשתי מחלקות במקביל, כאשר השילובים הנפוצים עם המחלקה למזה''ת הינם:
 
פוליטיקה וממשל
לימודי מדינת ישראל/היסטוריה של עם ישראל
פסיכולוגיה
סוציולוגיה -אנתרופולוגיה
כלכלה
חטיבה לשפה ותרבות ערבית
חטיבה לתקשורת
 
לימודי מזרח תיכון - פוליטיקה וממשל

השילוב של לימודי המזרח התיכון עם לימודי פוליטיקה וממשל הוא שילוב המאפשר ללמוד על ההיסטוריה של המרחב הגיאוגרפי בו אנו חיים כמו גם על תאוריות והבנה מעמיקה של ההיסטוריה הפוליטית בישראל ובמדינות מובילות בעולם.
התכנים המגוונים בכל אחת מהמחלקות מאפשרים לכל סטודנט לבחור את המסלול המתאים לו ביותר ולהתמקד בנושאים המעניינים אותו באופן אישי.
החיבור בין שני החוגים משלים אחד את השני בהבנת המציאות בה אנו חיים, התהליכים שמתקיימים סביבנו: צבא, פוליטיקה, ארגוני טרור, יחסי ערבים יהודים במזרח התיכון.
הכלים שניתנים לך באמצעות שילוב זה מעניקים לך סיכוי גבוה יותר להשתלב בשוק העבודה הפוליטי, הביטחוני והתקשורתי.
ובתור סטודנט שרצה ללמוד קצת יותר על המרחב בו הוא חי כמו גם להבין את גורמי הכוח במדינת ישראל ובמרחב האזורי מצאתי בשילוב הזה שילוב אופטימלי.
 
לימודי מזרח תיכון - לימודי מדינת ישראל / היסטוריה של עם ישראל

השילוב של לימודי המזרח התיכון עם לימודי מדינת ישראל הוא כמעט מתבקש. שילוב זה מאפשר בעצם לקבל תמונה מלאה יותר, ונכונה יותר של המרחב הגיאוגרפי בו אנו חיים. ראשית הציונות והגשמתה עם הקמת מדינת ישראל, קשורה עמוקות להתפתחויות ההיסטוריות במזרח התיכון הערבי. הן הסכסוך הערבי ישראלי והן התפתחויות פוליטיות וחברתיות, התרחשו במקביל במדינות ערב ומדינת ישראל. אפילו התהליכים הפנימיים במדינת ישראל, הושפעו והשפיעו על המרחב כולו. המסלול ללימודי מדינת ישראל משלים בעצם את החתיכה החסרה בפאזל המזרח תיכוני...
 
לימודי מזרח תיכון - פסיכולוגיה

לימודים המשלבים בין לימודי פסיכולוגיה ללימודי המזרח התיכון יוצרים קשת רחבה של תחומי עניין. ההיסטוריה של המזרח התיכון מרתקת ונלמדת במחלקה תוך התמקדות באספקטים שונים: תרבות, דת, פוליטיקה, צבא ועוד.
הכלים הפסיכולוגיים שתרכשו במחלקה המקבילה יתרמו להבנתכם את דרכי ההיסטוריה ואת פעולות המנהיגים ששינו את פניה. שילוב בין שתי המחלקות  יפתח בפניכם דלתות בתחומים רבים בהמשך דרכיכם.


לימודי מזרח תיכון - סוציולוגיה אנתרופולוגיה

השילוב בין מדעי ההתנהגות ובין לימודי המזרח התיכון הם בלי ספק שילוב טבעי, אשר מעניק מצד אחד הבנה עמוקה יותר של החומרים ההיסטוריוגרפיים הנלמדים במסגרת המחלקה למזרח תיכון, ומצד שני מחדדים את הבנת התיאוריות הסוציולוגיות והאנתרופולוגיות על ידי כניסה למופעים פרטניים של התורות. שילוב בין לימודי חברה כלליים לבין לימוד איזור ותרבות ספציפיים, מאפשרים הסתכלות רחבה יותר ומבט הכולל בתוכו את כל הדיסיפלינות הרלוונטיות - היסטוריה/ היסטוריוגרפיה, אנתרופולוגיה וסוציולוגיה.
 
לימודי מזרח תיכון - כלכלה

היכרות עם תהליכים כלכליים במזרח התיכון ויחסי הגומלין שלהם עם פוליטיקה, חברה ותרבות, מאפשרים הבנה עמוקה יותר של שינויים בכלכלה האזורית והעולמית והשפעתם על יחסים בין מדינתיים ובינלאומיים. הסינתזה שניתן לעשות בין התחומים יוצרת ייחוד בנושאים אותם ניתן לחקור ולכתוב עליהם. במקרה שלי, השילוב בין כלכלה ללימודי המזרח התיכון הוביל אותי ללימודי תואר שני בתחום וכתיבת תיזה על כלכלת איראן.
 
לימודי מזרח תיכון - חטיבה לשפה ותרבות ערבית

اللغة العربية هي لغة القرآن واللغة التي كان يتحدث بها رسول الله

הצלחת להבין? מקומך איתנו! בחטיבה לשפה ותרבות ערבית.
החטיבה לערבית מציעה הזדמנות חד-פעמית להיכרות עמוקה עם השפה הערבית והטקסטים המרתקים של ההוגים, אנשי המדע והרוח של הספרות הערבית לדורותיה.
רק הכרת השפה הערבית על בוריה מאפשרת הערכה מדויקת יותר של החברה הערבית על שלל גווניה, והיא מהווה צוהר אמיתי להכרות עמוקה עם שכנינו.
כמעט מיותר לציין כי לימודי השפה הערבית יחד עם לימודי המזרח התיכון הם השילוב האידאלי המעניק בסיס היסטורי וכלים מחקריים למי שמבקש להתמחות בתחום זה. שילוב זה מאפשר בסיום התואר השתלבות בקשת רחבה של משרות עבודה, כשהמשותף לכולן הן הדרישה לידע רחב ומעמיק בחברה המזרח תיכונית. זו, כמובן, לא תתאפשר ללא שליטה איתנה בשפה הערבית.
 
לימודי מזרח תיכון - חטיבה לתקשורת

השילוב בין לימודי המזרח התיכון לבין הלימודים בחטיבה ללימודי תקשורת מתבקש לאור המציאות בעידן בו נמצא המזרח התיכון. חדירת הטלוויזיה הלווינית, וכניסתה של רשת האינטרנט למזרח התיכון איימו לזעזע ממסדים, ואכן חוללו שינוי אדיר בתפישה התקשורתית של המשטרים והאזרחים במדינות ערב. הבנת האופן שבו מתמודד העולם הערבי עם אתגר הדמוקרטיה הליברלית ועם הטכנולוגיות ואמצעי התקשורת החדשים דורשת ידע ביסודות עולם התקשורת. תכניות הלימוד בתקשורת מציעות לסטודנטים ללמוד ולחקור, באורח השוואתי, אמצעי תקשורת ותיקים וחדשים ומדגישות שילוב בין - תחומי של היבטי תרבות, חברה וטכנולוגיה.