לימודים לקראת התואר הראשון B.A. -

 
הלימודים לקראת התואר הראשון נמשכים שלוש שנים.
על התלמיד לצבור 120 נקודות זכות כדי להיות זכאי לתואר הראשון.
 
לימודים כלליים:
לימודי חובה ולימודי בחירה. נקודות זכות אלו משוכללות בחישוב הציון הסופי ל- B.A.
 
כל תלמיד בפקולטה למדעי הרוח חייב להשתתף בלימודים הבאים:
1. שפה זרה (אנגלית) - 2 נק"ז
2. קורסי בחירה - 10 נק"ז
3. הכרת הספרייה - 0 נק"ז
 
את חובת הקורס "הכרת הספרייה" יש לסיים עד תום השנה הראשונה ללימודים.
את חובות לימודי האנגלית יש לסיים עד תום השנה השנייה ללימודים.
 

קורסים

 
הרישום לקורסים נערך דרך האינטרנט - הנחיות נשלחות בדואר אלקטרוני ומפורסמות באתר הפקולטה למדעי הרוח והחברה בתחילת כל סמסטר.
בתום תהליך הרישום לקורסים, יפיק לעצמו התלמיד תדפיס מהמחשב וישמור עליו עד תום הסמסטר. התלמיד רשאי לערוך שינויים ברשימת השיעורים במשך השבועיים הראשונים של הסמסטר. לאחר תקופה זו לא יאושרו שינויים.
 
תלמיד אינו רשאי להירשם לשני קורסים או יותר המתקיימים באותם ימים ובאותן שעות. היה ונרשם התלמיד לשני קורסים או יותר המתקיימים באותם ימים ובאותן שעות רשאית המחלקה נותנת הקורסים לבטל אותם.
סטודנט אינו רשאי להירשם לקורסים שאינם בתוכנית לימודיו אלא אם קיבל אישור מיוחד לכך ממרצה הקורס ובאישור ועדת הוראה מחלקתית.
 

קורסים חופפים

האיסור על הרשמה לשני קורסים (או יותר) המתקיימים באותם ימים/ שעות תקף גם במקרה שבאחד מן הקורסים הנ"ל אין חובת נוכחות. ועדת הוראה מחלקתית רשאית לבטל קורס חופף לתלמיד באופן מיידי וללא אפשרות לערעור.
תלמיד חייב להשתתף בשני חלקי הקורס באותה שנת לימודים אקדמית. לא יינתן ציון על חלק אחד בלבד של הקורס. הציון הסופי עבור שני הסמסטרים יינתן לאחר לימוד שני הסמסטרים, מילוי כל מטלות הקורס ורק בסוף שנת הלימודים.

 

תנאי מעבר משנה לשנה

תנאי המעבר משנה לשנה במחלקה ללימודי המזרח התיכון הוא ציון ממוצע של 65 לפחות.
המעבר משנה א' לשנה ב' יתבצע רק עם השלמת כל חובות שנה א'. סטודנט, שיחסר לו קורס משנה א', ייחשב כתלמיד שנה א' עד אשר ישלים את כל המטלות של שנה זו. הכללים הנ"ל יחולו גם על מעבר משנה ב' לשנה ג' (בהתאם לכך יפתחו חלונות זמן לרישום לקורסים).
סטודנט שלא ישלים קורס מקורסי החובה של שנה ב' יחשב כתלמיד שנה ב' עד להשלמת חובותיו. אישורי התלמיד הניתנים בתקופת הרישום ישקפו אף הם את הנ"ל.
 

חזרה על קורס

סטודנט שאושר לו לחזור על קורס, חייב לעמוד בדרישות הקורס, כפי שנקבעו בשנה בה הוא לומד הקורס (ולא על- פי דרישות מוקדמות או מאוחרות יותר).
יתכנו שינויים בקורסים משנה לשנה (שעות ונק"ז) - הדרישות הקובעות בקורס הן הדרישות של השנה בה למד הסטודנט את הקורס.
מועד אחרון להגשת סמינר הוא ה- 30 בספטמבר של אותה השנה בה נערך הסמינר. במקרים חריגים רשאית ועדת הוראה לתת דחייה על הגשת עבודה, אך לא יאוחר מיום 30.12 של אותה שנה. האישור צריך להיות מוגש ומעודכן במחשב באמצעות מזכירות המחלקה עד 31.08 . מרצה חייב להעביר ציון על עבודות סמינר תוך 60 יום מיום קבלת העבודה. חובה לשמור עותק של העבודה. עבודות אחרונות בתואר יש להגיש רק דרך המזכירות ולקבל אישור בכתב על הגשתן.
 

כללי מעבר ובחינות

 
ציונים במחלקה לללימודי המזרח התיכון עבור מבחנים, מבחני בית ועבודות משקפים ידע אישי ועמדות עצמאיות. הסתמכות על מקורות מחייבת אזכור וציטוט. המחלקה תעמיד בפני ועדת משמעת אוניברסיטאית כל הפרה של כלל זה.
מחברות בחינה של המחלקה ללימודי המזרח התיכון נסרקות ומפורסמות באינטרנט ע"י הזדהות באמצעות שם משתמש וסיסמה. פתיחת המחברת כרוכה בתשלום. מזכירות המחלקה לא תמסור ציונים דרך הטלפון.
כל קורס חייב להסתיים בציון עובר. הציון העובר הוא 56 לפחות. בקורסים מסוימים ציון המעבר גבוה יותר. דרך קביעת הציון הסופי בכל קורס היא בידי המרצה. הציון הסופי יקבע, בדרך- כלל, על סמך הציון בבחינת סוף הקורס, בחנים, תרגילים ועבודות. המרצה רשאי לקבוע בחינה בעל- פה במקום בחינה בכתב.הבחינה בקורס עשויה לכלול גם חומר ביבליוגרפי. המרצה יודיע לתלמידים בתחילת הקורס על הדרך בה יקבע הציון.
תלמיד שהוזן לו בסוף הקורס ציון השונה מהציון שמגיע לו - יש לפנות לאחראי הקורס עד דצמבר של אותה השנה.
כל סטודנט אחראי על תכנית לימודיו. חובתו של הסטודנט לדעת את כל התקנות וההוראות המפורטות בשנתון המתפרסמות מפעם לפעם על לוח המודעות. אין בייעוץ או בהרשמה לקורסים במחשב בכדי לפטור מחובה זו.
 
 

פטור והכרה בקורסים

 
פטור מקורס על סמך לימודים קודמים במוסד אקדמי מוכר.
תלמיד רשאי להגיש בקשה לפטור מלימוד קורס רק על סמך קורסים שנלמדו לקראת תואר אקדמי אותם סיים בהצלחה במוסד אקדמי מוכר. את הבקשה, בצירוף גיליון ציונים מקורי וסילבוס הקורס, יש להגיש לועדת הוראה מחלקתית דרך מזכירות המחלקה. ועדת ההוראה תדון בבקשה לאחר קבלת המלצה ממורה הקורס. ועדת ההוראה רשאית לפטור את התלמיד מלימוד הקורס, אם שוכנעה כי התלמיד למד את הקורס ברמה ובהיקף דומים או עולים על הרמה וההיקף של הקורס הנלמד במחלקה או ביחידה באוניברסיטת בן- גוריון בנגב.
 
 

פרסי הצטיינות ותעודות הערכה

 
פרסי הצטיינות ותעודות הערכה יוענקו לתלמידים על הישגיהם בשנה"ל ובתנאי שיעמדו בתנאים הבאים ועל פי הקריטריונים המאושרים מידי שנה על ידי הועדה המרכזת: 
 

1. למדו מערכת מלאה וקיבלו ציונים (17 נק"ז לפחות בכל אחד מהסמסטרים) ולפחות 36 נק"ז בסה"כ בשנה שבגינה מוענק הפרס או התעודה.

2. כדי לקבל את הפרס חייב/ת להיות הסטודנט/ית פעיל/ה בלימודי התואר הראשון, או תואר גבוה יותר, באוניברסיטת בן- גוריון, בסמסטר א' בשנה העוקבת  לשנה שבגינה מוענק הפרס.

3. המועד הקובע לצורך חישוב ממוצעים לקבלת פרסי הצטיינות והערכה לימודים הוא 30 בנובמבר כל שנה.

 

סגירת תואר

1. תנאי לקבלת תואר בוגר B.A. הינו ממוצע 65.
 
2. סטודנט שנה ג' העומד לסיים את לימודיו לתואר חייב לוודא שציוניו דווחו, ושהשלים את כל חובותיו (קורסי חובה, קורסי בחירה וסמינרים). עם סיום כל החובות יש למלא טופס בקשה לסגירת תואר בכל מחלקה. ללא אישור זה לא תינתן תעודת הזכאות לתואר.
 
3. על הסטודנט למלא טופס בקשה לסגירת תואר. את הטופס ניתן לקבל במחלקה או ניתן להוריד את הטופס מאתר האינטרנט של הפקולטה. הסטודנט ימלא את כל סעיפי הטופס ויחתום עליו. את הטופס יש להגיש במחלקה. המחלקה תבצע את סגירת התואר ותעביר להמשך טיפול למזכירות הפקולטה.
 
4. סטודנט שיש לו הערות לגבי לימודים כלליים ימלא בתחתית הטופס ויציין זה עבור לימודים כלליים.
 
5. את הבקשות לסגירת התואר ניתן להגיש לא יאוחר מה-31.12. באותה שנה, רק הבקשות שיגיעו אל מזכירות הפקולטה מהמחלקות עד לתאריך זה יכנסו לטקס הבוגרים שיתקיים באותה השנה.
 
6. כל הבקשות שיגיעו לאחר מכן יועברו לטקס הבוגרים של שנה"ל הבאה.
 
הציון הסופי המשוקלל ל-B.A. אינו ניתן לתיקון או לשינוי לאחר שהוצא לתלמיד אישור על זכאותו לתואר.
 
 

תאריך הזכאות

תאריך הזכאות הינו התאריך של מסירת עבודה אחרונה או בחינה אחרונה בחובות התואר.
עבודות בכתב תימסרנה אך ורק באמצעות מזכירות המחלקה. (התלמיד יקבל העתק מאישור מסירת העבודה עם ציון תאריך המסירה, אישור זה יהווה אסמכתא לתאריך זכאותו לתואר. במידה וזוהי המטלה האחרונה בה היה חייב).
 
 
 

הפסקת לימודים

 
טופס הפסקת לימודים נמצא באתר הפקולטה למדעי הרוח והחברה.
בכל עניין, בכל נושא ושאלה לא ברורים, בכל בעיה שאתה נתקל בה, העלולה להפריע למהלך לימודיך הסדיר- פנה בהקדם למזכירות מחלקתך (בשעות הקבלה), אשר תעשה כמיטב יכולתה לעזור לך או להדריך אותך ולהפנותך לרשות המתאימה והמוסמכת לטפל בעניינך. במקרה שהבעיה לא נפתרה על- ידי מזכירות המחלקה- פנה אל מזכירות הפקולטה.
עבודת שבועיות יחולקו במזכירות המחלקה בשעות הקבלה בלבד.
בכל יום תקיים מזכירות המחלקה שעות קבלה. בכדי לקבל שירות נאות סטודנטים מתבקשים לפנות בשעות אלו בלבד.
כל הכתוב בחוברת זו הוא כפוף לתקנון הפקולטה. שנתון הפקולטה יוצא מידי שנה ובו תמצאו מידע על תוכניות הלימודים במחלקות השונות ותקנות הלימודים. חובה על כל סטודנט לקרוא את החלקים בשנתון הנוגעים לו, שכן מידע זה הוא חיוני והכרחי. לא תתקבלנה טענות של אי ידיעת הכתוב בשנתון.