$$News and Reports$$

20 דצמ' 2021

​​​

מסלול הלימודים הייחודי נפתח לצד ההתמודדות עם נגיף הקורונה, במסגרת שיתוף פעולה בין הרשות לפיתוח הנגב ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מתוך הבנה בצורך להטיב את השירותים הרפואיים להם זכאים תושבי הדרום. כל בוגרי המסלול, מגיעים מתוך מערכות הבריאות בנגב, מכירים את האתגרים הרבים עימם נאלצים להתמודד שירותי הרפואה. "אתם דור המנהגים, תהוו אבן דרך משמעותית בקידום ושיפור מערכת הבריאות בנגב", אמר מנכ"ל הרשות לפיתוח הנגב, משה מוריוסף.


leadership.png

18  בוגרים סיימו השבוע את המחזור הראשון במסלול מנהיגות בבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תוכנית 'מנהיגות בבריאות' הוקמה ביוזמה משותפת של הפקולטות למדעי הבריאות וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב יחד עם הרשות לפיתוח הנגב, כמגמה בתואר השני לניהול מערכות בריאות עבור עובדי מערכות הבריאות בנג​ב. סטודנטיות וסטודנטים אלו, מגיעים מתוך מערכות הבריאות בנגב, מכירים את האתגרים הרבים עימם נאלצים להתמודד ואף יודעים להשמיע את הקולות מהשטח.

שיתוף הפעולה בין  המוסדות נבע מתוך הצורך והבנת החשיבות של צמצום  אי השוויון בין מערכות הבריאות השונות בנגב ובמרכז. אי שוויון זה התעצם בעשור האחרון והביא לכדי פער משמעותי בין טיב השירות שמקבלים תושבי הנגב לאלו שבמרכז. פערים אלו הודגשו בשנתיים האחרונות, בעיקר לאור משבר הקורונה שהפנה זרקור לתחום הבריאות וחשף את בעיית זמינות התורים בנגב, היעדר רצף טיפולי ועוד.

"מסלול זה הינו דוגמה לייחודיות של אוניברסיטת בן גוריון ובית הספר לבריאות הציבור אשר חרט על דגלו לא רק מצוינות במחקר והוראה אלא גם השפעה, הובלה ומנהיגות אשר תקדם את בריאות תושבי הנגב", סיפר פרופ' נדב דוידוביץ', ראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. "תושבי הנגב זכאים בדין לנגישות לבריאות כמו תושבי המרכז. נמשיך להיאבק על זכות זו ואף נוביל  מודלים חדשניים בשותפות עם מוסדות הבריאות השונים, משרדי הממשלה, רשויות מקומיות והחברה האזרחית".

הרשות לפיתוח הנגב ליוותה ברציפות את משתתפות ומשתתפי התוכנית במהלך תקופת הלימודים והעניקה תכנית מעשירה לצד תכנית הלימודים שכללה ימי עיון, מפגש עם ראשי רשויות בנגב, ואף סיורי שטח ברשויות הנגב, לטובת הכרות מעמיקה עם מערכות הבריאות בכל מרחב הנגב.

בטקס הסיום שנערך השבוע, החליטו הבוגרים להקים פורום שימשיך ויפעל לטובת הנגב תוך יצירת רשת משפיענים. בתום הטקס, הרשות לפיתוח הנגב והפקולטות בבן גוריון חילקו לסטודנטים את תעודות ההסמכה המעידות על ההכשרה הייחודית.

משה מוריוסף, מנכ"ל הרשות לפיתוח הנגב: "אנחנו גאים בבוגרי המחזור שסיימו את מסלול ההכשרה הייחודי שנפתח לפני כשנתיים בשיתוף פעולה בין הרשות לאוניברסיטת בן גוריון. הבוגרים משתייכים לדור מנהיגים שצומח פה במערכת הבריאות בנגב ויהוו אבן דרך משמעותי בקידום ושיפור המערכת. בוגרים אלו הם ההוכחה שחלומות וגם יוזמות שנראים רחוקים מהמציאות ברי ביצוע אם רק מאמינים."

פרופסור מיקי מלול​, דיקן הפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון בנגב: "בפקולטה לניהול אנו רואים בבוגרים שלנו כסוכני שינוי משמעותיים בחברה, ומאמינים כי המוטו הוא 'ניהול מוביל חברה'. באמצעותו אנו מכשירים מנהלים עם חזון, כאלה שלפני שמסתכלים על האקסלים והמספרים, שואלים 'איך אנחנו כמנהלים.ות יכולים לעשות טוב לאנשים, לארגון  ולחברה כולה. מערכת הבריאות באמת זקוקה לאנשים שמגיעים עם כלים, תשוקה ורצון אמיתי וכנה לשנות, לשפר מבפנים."

פרופסור אנג'ל פורגדור, דיקן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב: "בוגרים ובוגרות מסלול מנהיגות בבריאות הינם מתווי הדוגמא והדרך עבורנו בפקולטה. הישגיהם יהוו אור מנחה כיצד נוכל יחד להמשיך ולקדם את קהילת הניהול של מערכת הבריאות בנגב. אין לי ספק שמערכת זו כבר היום מלאה באנשים טובים בתחומם, שישתפרו עוד יותר בזכות המסלול הייחודי שמסתיים כאן היום."  

עוד השתתפו בכנס פלורין גדלבסקי, סמנכ"לית הרשות לפיתוח הנגב, פרופסור אבישי גולדברג, ראש המחלקה למדיניות וניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ד"ר ירון להבראש התוכנית למנהיגות חברתית מרכז מנדל למנהיגות בפקולטה לניהול אוניברסיטת בן גוריון, שרית מנור מנהלת פרויקטי הבריאות ברשות לפיתוח הנגב,  צוות המרצים והסטודנטים. ​​