24 ספט' 2020

​​​​​​​13.JPG

​מספר הנרשמים ללימודים אקדמיים בישראל זינק השנה ב- 30%.
באוניברסיטת בן-גוריון בנגב עלייה של 35% במספר הנרשמים
התואר עם העלייה החדה ביותר הוא ניהול מלונאות ותיירות.

פרופ' יניב פוריה, ראש המחלקה לניהול מלונאות ותיירות והמנהל האקדמי של קמפוס אילת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מייחס את הסטנדרט האקדמי הגבוה וליחס הא​​ישי שמקבלים הסטודנטים במחלקה, כשורש הגידול המדהים בנרשמים ללימודי ניהול תיירות. הוא ייחס גם את שינוי גישתו של הדור הצעיר לתחום ניהול המלונאות והתיירות​. בראיון בתוכנית הרדיו צבע הכסף, עם ​יאיר ויינרב ולירן כוג'הינוף, אמר : "הדור הצעיר מאמין בתחום הזה, ואומר 'אני אכנס לתחום שהיום נמצא בפשל, וכאשר אסיים את הלימודים הוא יהיה בגהות, ואני אהיה זה שמוביל ואני אהיה זה שמנהל, ואני זה שאנהיג את התעשייה הזאת.'"

​​​המחלקה לניהול מלונאות ותיירות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, עומדת בחוד החנית של לימודי ניהול מלונאות ותיירות בישראל, והיחידה בישראל המציעה תוארי ראשון, שני ושלישי. תכנית הלימודים הייחודית מנחילה ידע עדכני ורלוונטי עבור דור העתיד של מנהיגים בתעשיית המלונאות, התיירות, התעופה, ועוד. הלימודים מחדדים חשיבה אנליטית-עסקית, ומעניקים לסטודנטים מומחיות והכשרה בניהול, חדשנות ויזמות בתעשיית המלונאות והתיירות. מנהיגות, קיימות ואחריות חברתית עוברות כחוט השני בלימודי המחלקה. למחלקה מוניטין בין-לאומי בזכות הישגיהם המחקריים של חברי הסגל של המחלקה. המחלקה מדורגת בין 50 הטובות בעולם לפי דירוג שנחאי ARWU.

PHOTO_13.JPG