26 יונ' 2018

​​מרכז בנג'יס שבפקולטה לנ​יהול יצרה שתי תחרויות רב-תחומיות לאומיות ראשונות בארץ:

The Challenge, Smart Technologies

אירוע הגמר של תחרות הסטודנטים The Challenge: Data Reimagined התקיים בחברת אינטל ישראל בתאריך 20/6/18. התחרות מהווה פלטפורמת חדשנות פתוחה  המאפשרת לארגונים גלובליים לאתגר סטודנטים באמצעות יישומיים מ'השטח', המעניקים לסטודנטים התנסות חשובה, ומאפשרים לארגונים ה"מאתגרים" להיחשף לכיווני פעולה חדשניים ויצירתיים של סטודנטים ממגוון תחומי לימוד.
התחרות, שהתחילה בחודש דצמבר 2017, מחברת בדרך לא שגרתית בין האקדמיה לתעשייה. האתגר הוצג הפעם על-ידי לא אחרת מאשר Intel ישראל. אינטל אתגרה סטודנטים מכל רחבי הארץ להציג בפניה כיוונים שבהם עולם ה-Data Science יכול להביא להשפעה חברתית חיובית.
היענות הסטודנטים לאתגר היתה מרשימה. 110 צוותים מ-17 מוסדות אקדמיים שונים הגישו רעיונות ורוח היזמות נשבה בקרב הסטודנטים הישראלים. מתוך שמונת הרעיונות שהגיעו לגמר נבחרו ארבעה צוותים זוכים. צוות השופטים הורכב מבכירים באינטל, מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומהטכניון - מכון טכנולוגי לישראל.

במקום הראשון זכו נוי גולדהמר  ולילך ברקת (סטודנטיות במחלקה להנדסה ביורפואית, אוניברסיטת בן-גוריון) עם המיזם BmyEyes - פתרון דמוי מוביליי לעיוורים. השופטים התרשמו לא רק מהרעיון, אלא גם מצוות היזמיות שהציגו בצורה מרשימה וברמה גבוה של חשיבה יצירתית.
במקום השני זכו ירון ארדסטני, ארז נגוקר, שי גבע, ויטלי טלמן, ונתנאל שלומי (סטודנטים במחלקה למנהל עסקים GGFBM אוניהרסיטת בן-גוריון), עם המיזם Hear U, מערכת לומדת שתאבחן דלקת ריאות בצורה מדויקת יותר ובכך תסייע להציל חיים.
במקום השלישי זכו שני מיזמיםהראשון הוא מיזם Green Light של שחר מאזי (סטודנט למדעי המחשב וביולוגיה באוניברסיטה העברית) ששואף להילחם בפקקים בעזרת מערכת רמזורים חכמה מרושתת מצלמות. הזוכה הנוספת היא שני וורטליב (סטודנטית לניהול ב GGFBM אונירסיטת בן-גוריון) עם המיזם Smart Fridge מקרר חכם שעוזר למשתמש לבצע קנייה חכמה ובכך מונע בזבוז ויצירת פסולת מיותרת.
שלושת המקומות הראשונים זכו בפרסים כספיים: מקום ראשון 12,000 ש"ח, מקום שני 10,000 ש"ח, מקום שלישי 8,000 ₪

התי​אור המלא של התחרות ושל ההצעות החדשניות

פרופ' עודד לוונגרט, דיקן הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר ויו"ר מרכז בנג'יס, אמר: "זאת תחרות האתגר השנייה שקיימנו בהצלחה ובתהודה רבות. סטודנטים מתחומים מגוונים מתקבצים יחד כדי ליצור ולשווק את חברות הסטארט-אפ החלומיות שלהם. כושר ההמצאה של תחרויות האתגר מושך תאגידים גדולים כמו אינטל ישראל ומרצדס ישראל להתמודד גם הם עם האתגר, לתמוך בתחרות ולזכות ברעיונות החדשניים ביותר של המוחות הצעירים, של הסטודנטים שלנו. אנו מזמינים אתכם לעקוב אחר האתגר הבא שלנו בשנה הקרובה."

הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גיילזר משמשת פלטפורמה למנהיגות עסקית ישראלית, בשילוב עם תכניות לתארים אקדמיים, והיא מחויבת לאחריות תאגידית, חברתית וסביבתית, המגיבה לאתגרי הפיתוח העסקי, המקומי והעולמי, בכל המגזרים. חזון זה מושך תלמידים וחוקרים בעלי חשיבה חדשנית, מצפון חברתי-אזרחי ומעורבים בחברה.

מרכז בנג'יס הפך למוקד מרכזי בקידום היזמות והחדשנות, הן בנגב והן ברחבי הארץ. המרכז מצליח לנתב את המומחיות האקדמית בצורה מעשית לקידום המגזר העסקי והציבורי כאחד. מרכז בנג'יס מקיים מגוון רחב ביותר של פעילויות מקומיות ובינלאומיות, ומגביר את המוניטין שלו כמוסד המוביל בישראל.