26 פבר' 2015
​​​המחלקה לניהול  בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר גאה להשיק לראשונה בישראל מגמת לימוד בתחום ניהול עסקי ספורט, שתפעל במסגרת תואר ראשון בניהול, במסלול חד חוגי.
 מגמה ייחודית

המגמה תציע הבנה מעמיקה של עולם הספורט, בישראל ובעולם, תוך זווית אינטר-דיסציפלינארית שמשלבת תחומים מגוונים כגון: שיווק, כלכלה, תקשורת, ממשל, חוק ומשפט ועוד, וזאת כדי לצייד את הסטודנט עם הכלים הרלוונטיים לקריירה שלאחר הלימודים, ועם ההבנה הנדרשת של עולם הספורט כתעשייה ענקית, המגלגלת מאות מיליוני שקלים ומעוררת עניין בכל מקום בעולם. זוהי תכנית ייחודית למחלקה לניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

אחד הדגשים המרכזיים של המגמה יהיה חיבורה לתעשייה ומתן הזדמנות לסטודנט לחוות את התעשייה בישראל ממקור ראשון, באמצעות מרצים אורחים בקורסים השונים ועידוד לבצע התמחויות בארגוני ספורט שונים בישראל, תוך התאמה לצרכי הסטודנט מצד אחד ולצרכי הארגון מצד שני. ניסיון פרקטי זה, יחד עם הכלים האקדמיים, המתודולוגיים והמחקריים שמוצעים לסטודנטים לתואר ראשון בניהול, יאפשרו לסטודנט/ה למלא את התרמיל בכלים שישרתו אותו/ה בעתיד בקריירת הניהול.בעוד שבישראל מגמה זו הינה חדשנית ופורצת דרך, הרי שבעולם פועלות מספר תכניות לימוד דומות, במוסדות אקדמיים מובילים: אוניברסיטת לונדון, אוניברסיטת ניו יורק, האוניברסיטה האירופית מדריד, אוניברסיטת אוסטין טקסס ועוד.

הלימודים במגמה
במסגרת המגמה ילמדו הסטודנטים שבעה קורסים הכוללים קורסי חובה, בחירה וסמינר מחקרי. בין הקורסים: מבוא לתעשיית הספורט, שיווק וניהול אירועי ספורט, ממשל ספורט, כלכלת ספורט ועוד. הסטודנטים יבחרו במגמה במהלך סמסטר ב' של שנה א' ויתחילו ללמוד קורסים ייעודיים למגמה בשנה ב'.

פתיחת המגמה מותנית במספר מינימום של נרשמים.

אפשרויות תעסוקה

בוגרי המגמה עשויים להשתלב בתפקידי ניהול שונים, ביניהם במועדוני ספורט, באיגודים והתאחדויות, ברשויות מקומיות, בחברות מסחריות וקמעונאיות בפרט.
לקבלת מידע נוסף בנוגע למגמה ניתן לפנות למזכירות המחלקה לניהול בטלפון: 08-6472569​ או כתבו מייל

​​​​​​