המחלקה לגאוגרפיה ופיתוח סביבתי מציעה לימודי תואר שני ושלישי בגאוגרפיה אנושית ופיזית.
 
 
במסגרת הלימודים לתארים מתקדמים במחלקה ניתן להתמחות בארבעה תחומים מוגדרים:
 
תכנון עיר ואזור: סוגיות תיאורטיות ומעשיות של פיתוח ותכנון עירוני ואזורי, השתלבות האדם במרחב, תהליכים פוליטיים בעלי משמעות מרחבית, מבנה מערכות תכנון, בחינה של תכניות מתאר ופיתוח, תהליכי התחדשות והחייאה עירונית, תכנון עבור חברות מסורתיות וקבוצות מיעוט, חקר השינוי בשימושי קרקע, ועוד. בוגרי המגמה זכאים לתעודת מתכנן המוכרת על-ידי איגוד המתכננים ומאפשרת הצטרפות לשורות הארגון.
 
גאומורפולוגיה: גורמים ותהליכים טבעיים המעצבים את פני השטח של כדור הארץ בקני-מידה שונים של מרחב וזמן: גאומורפולוגיה נחלית, גאומורפולוגיה איאולית, סחיפת קרקע, הידרולוגיה על-קרקעית, אירועי גשם ורוח, ועוד. במחלקה קיימות מעבדות ותחנות שדה ייחודיות ומתקדמות למחקרים תאורטיים וניסויים בתחום הגאומורפולוגיה. הלימודים מקנים לסטודנט ידע תאורטי וכמותי ומיומנות מקצועית בתחום.
 
טכנולוגיות מידע גאוגרפיות (GIT): הלימודים מקנים מיומנויות בשיטות מתקדמות לניתוחים מרחביים, בדגש על חישה מרחוק ומערכות מידע גאוגרפיות (GIS). בוגרי המגמה זכאים לתעודה המאשרת את סיום לימודי התואר השני במגמת טמ”ג ויכולים להשתלב בתחום זה בתעשייה ובסקטור הציבורי. כיום קיים מחסור בשוק הישראלי במומחי טמ”ג ולאור ההתפתחויות של מדעי המידע צפוי כי הביקוש אף יעלה.
 
גאו-אקולוגיה: היבטים תיאורטיים ויישומיים של אקולוגיה מרחבית, דינמיקה של מערכות אקולוגיות, יחסי צומח-קרקע-בעלי חיים, שמורות טבע, שירותי מערכות אקולוגיות, תמחור משאבי טבע שאין להם ערך שוק. התמחות בתחום מקנה ידע תיאורטי, כלי מחקר ודרכי יישומם.
מדיניות סביבתית: רכישת כלים להערכת "טביעת הרגל האקולוגית" של ישובים וקהילות ולצמצומה, ניתוח גורמים חברתיים-אקולוגיים מעצבי נוף.