$$Events$$

7.12.16

11:00-12:00, חדר עסקאות 003

 

קבוצת המחקר שיווק בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר
מזמינה אתכם לסמינר
עם המרצה

אייל פאר

אוניברסיטת בר אילן


The Inefficiency of efficiency measures

 

Efficiency measures are ubiquitous both in the fields of consumer products (e.g., miles per gallons, megabits per second) and manufacturing productivity (e.g., units made per hour). Although efficiency measures are mathematically sound and useful, consumers are ill-equipped to use them appropriately due to their property of non-linearity: all efficiency measures, by definition, maintain a curvilinear relationship with the outcome variable that is usually more of an interest to consumers - consumption rate. For example, Internet download speed (Mbps) has a curvilinear relation to download time (e.g., seconds to download 100 Mb). Consumers, however, falsely believe that the two are linearly related, and routinely substitute one for the other, leading them to systemic and considerable biases in judgment and choice. I will review and explain these biases, and their implications, using several lab and field studies. I will then outline some potential nudges that sometimes reduce these biases, and present a comparative study of these nudges. Bases on these, I will discuss some implications for consumers, policy makers, marketers and managers that make decisions based on (apparently inefficient) efficiency measures.​



11:15-12:15, בניין M8  חדר 307

המחלקה לניהול מערכות בריאות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר
מזמינה אתכם לסמינר
עם המרצה

פרופ' מייקל הרטל

משרד הבריאות וצה"ל

בנושא: רפואה צבאית: מעיסוק למקצוע​

 


12:15-13:15, חדר 300, קומה 3 

 

 המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר

מזמינה אתכם לסמינר מחלקתי עם המרצה


ד"ר בקי קוק

מהמחלקה לפוליטיקה וממשל

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

"איפה אתם עושים את יום השואה? ניתוח פרפורמטיבי של 'זיכרון בסלון'."

זיכרון השואה ואופני ההנצחה של השואה מעסיקים את החברה הישראלית מאז הקמתה. עם חלוף הזמן, עושה רושם שזיכרון זה, והעיסוק בזיכרון השואה, רק הולך ומתגבר - למרות (ואולי דווקא בגלל) היעלמותם של אחרוני הניצולים. בעשורים הראשונים ביטויי ההנצחה המרכזיים נוצחו בקפידה על ידי המפלגות הפוליטיים ומוסדות המדינה, והוו אמצעי מרכזי של מימוש וגיבוש הזהות הקולקטיבית-לאומית. בשנים האחרונות אנחנו עדים ליותר ויותר ביטויים של פעולות הנצחה וזיכרון פרטיים, ואף אלטרנטיביים. אחד מהביטויים הבולטים בשנים האחרונות הוא אירוע זיכרון בשם "זיכרון בסלון". "זיכרון בסלון" החל בשנת 2010 על ידי קבוצה קטנה של אנשים צעירים מאזור המרכז שהתקבצו בבית פרטי, שמעו עדות מניצול, וקיימו שיחה. באירוע ההוא נכחו כשלושים איש. ב 2016 ההערכה היא שהשתתפו באירועי "זיכרון בסלון" כחצי מיליון איש. מפגשים התקיימו בכל חלקי הארץ וגם בחו"ל: בניירובי, פריז, ברלין, ריאו דג'נרו, ניו יורק, מלבורן ועוד ערים רבים. בבאר שבע לבד התקיימו כעשרים מפגשים כאלה. "מפגשים" גם שודרו דרך האינטרנט באתרים של ynet  ו mako.   

הטענה המרכזית של המחקר שלי היא ש"זיכרון בסלון" הוא ביטוי לסוג חדש של זיכרון; זיכרון נאו ליברלי, שמהווה לא עוד אמצעי של מימוש קולקטיבי אלא אמצעי של מימוש עצמי. הזיכרון עצמו – כמו הרבה מאד מהביטויים של זיכרון קולקטיבי קוסמופוליטי – חוצה גבולות; בין המדיני והפרטי, המקומי והגלובלי, הדיגיטלי והחומרי.  הניתוח שלי מתבסס על מתודולוגיה פרפורמטיבית ועל תאוריות של זיכרון קוסמופוליטי ונאו ליברלי. 

 
​​​​​​​​​