06 מרץ 2023

​נפתחה ההרשמה לתוכנית ארבע שנתית ללימודי רפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון, בעלי תעודת זהות ישראלית, כולל עולים, ותתקיים בשפה האנגלית. דיקן הפקולטה למדעי הבריאות, פרופ' אנג'ל פורגדור: "התוכנית תשים דגש על שירותי בריאות גלובליים והבנת הבעיות שמערכות הבריאות בעולם מתמודדות איתן".​

החל משנת הלימודים הקרובה ייפתח מסלול נוסף ללימודי רפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המסלול מיועד לזכאים לתואר ראשון בממוצע 85 ומעלה ובדומה לתוכנית השש- שנתית, המועמדים יצטרכו לעבור מבחן ממוחשב וכן ראיונות אישיים. תואר ד"ר לרפואה (M.D.) יינתן בתום ארבע שנים ושנת סטאז' נוספת בארץ, כאשר השנתיים הראשונות יתרכזו בלימודי היסוד ברפואה ויתקיימו בשפה האנגלית והשנתיים האחרונות שהן השנים הקליניות, יתקיימו בשפה העברית.

כחלק מהתמודדות במחסור ברופאים בארץ בכלל ובנגב בפרט, החליטה המדינה לגבש פתרונות בהגדלת מספר הסטודנטים הלומדים רפואה. במסגרת זו המועצה להשכלה גבוהה אישרה לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב לפתוח את תכנית הלימודים הארבע-שנתית לרפואה.

מטרת התוכנית היא להכשיר ולחנך רופאות ורופאים השמים דגש על מניעת מחלות ולא רק על הטיפול בהן, להיות בעלי אוריינטציה קהילתית גבוהה, מצוינות קלינית ומחקרית, כאלו הרואים עצמם כמנהיגי העתיד ברפואה גלובלית ורב־ תרבותית ויקדמו שיתופי פעולה בינלאומיים, מחקריים ומעשיים, בנושאי צרכים בריאותיים במדינות מתפתחות ובעולם המתועש.

"התוכנית תשים דגש על שירותי בריאות גלובליים והבנת הבעיות שמערכות הבריאות בעולם מתמודדות איתן", ציין דיקן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' אנג'ל פורגדור. "אנו משלבים קורסי רפואה גלובלית וקלינית בתוכנית הלימוד ומכשירים את הרופאים להתמודד עם מורכבותן של סוגיות בריאות בקרב אוכלוסיות ברחבי העולם, במטרה להעניק טיפול חוצה גבולות תרבותיים, גיאוגרפיים וטכנולוגיים".

פרופ' אנג'ל פורגדור | קרדיט: שי שמואלי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב