03 ספט' 2020

הפקולטה העניקה לראשונה מענקי מצוינות בגין פרסומים מדעיים בולטים לשלושה סטודנטים הלומדים במסלול MD-PhD  ושאשר תוצאות מחקריהם יוצאי דופן באיכותם ופורסמו בכתבי עת מובילים.  המענקים ,תרומת  קרן Feil  התומכת במסלול, הינם  יריית פתיחה בסדרת מענקים  ובכוונת הפקולטה להמשיך מסורת זו. את הזוכים בחרה ועדת הפרס בה חברים ארבעה חברי סגל בכירים.

תכנית M.D.-Ph.D. 'מקנה תואר דוקטור מחקרי במקביל לתואר דוקטור לרפואה ומכשירה את דור העתיד של רופאים לקריירה המשלבת מחקר רפואי עם פעילות קלינית.    הלומדים בתכנית לוקחים פסק זמן של שנתיים- עד שלוש  מלימודי הרפואה ובמהלך תקופה זו  מתנסים במחקרים ביו-רפואיים מגוונים. התכנית המאתגרת מיועדת לסטודנטים וסטודנטיות מצטיינים לרפואה .

למתעניינים בתכנית, יפתח בשנת הלימודים האקדמית הבאה,  קורס שנתי בהתנסות מחקרית  שמטרתו חשיפת המסלול לסטודנטים וסטודנטיות המגלים מצוינות אקדמית . בשנים האחרונות ניכר גידול במספר הלומדים בתכנית .

פרופ' אנג'ל פורגדור, דיקן הפקולטה: "תכנית MD-PHD הינה אחת מתוכניות הדגל של בית הספר לרפואה ע"ש ג'ויס וארוינג גולדמן, המבטאת את מחויבות הפקולטה לשילוב של מצוינות מחקרית ורפואית. החשיפה של הסטודנט לשילוב בין הכשרה קלינית והכשרה מחקרית רחבת היקף הינה משמעותית בעיצובו כרופא העתידי היכול לתרום לחברה ולקהילה בפריצות דרך מחקריות-רפואיות. הפקולטה תמשיך לתמוך בתוכנית ולתת סיוע לסטודנטים/יות שבחרו במסלול זה, אשר בהחלט אינו קל ויחד עם זאת מביא לסיפוק והגשמה עצמית של הבוחרים בו. המענק לעידוד פרסומים איכותיים של תלמידי MD-PHD הוא אך דוגמא קטנה להכרת הפקולטה בחשיבות ובערך המוסף של התכנית. אני מברך את  הזוכים במענק על הישגיהם המרשימים ובטוח שימשיכו בעשייה קלינית ומחקרית".

פרופ' יורם עציון, יו"ר התכנית: "כאחראי על התכנית אני רואה חשיבות רבה בהוקרת המצוינות המחקרית יוצאת הדופן של הלומדים בתכנית זו בעיקר לנוכח האתגרים הגדולים שהם חווים לאורך הדרך. למרות הזמן המוגבל יחסית שיש לסטודנטים/יות במסלול זה לקיום תיזת המחקר, רבים מהם מגיעים עם מוטיבציה רבה ובגרות מדעית מרשימה ושוקדים על מחקריהם ללא לאות.  אנו רואים לאורך השנים כי סטודנטים/יות במסלול מעורבים בפרסומים יוצאי דופן באיכותם המביאים כבוד ויוקרה לקבוצות המחקר שלהם ותורמים משמעותית למצוינות של הפקולטה למדעי הבריאות בפרט ואוניברסיטת בן-גוריון ככלל.

הזוכים בפרס:

מקס דרבקין, מקום ראשון על הפרסום:

"Hyperuricemia and gout caused by missense mutation in d-lactate dehydrogenase "

Drabkin M, Yogev Y, Zeller L, Zarivach R, Zalk R, Halperin D, Wormser O, Gurevich E, Landau D, Kadir R, Perez Y, Birk OS. J Clin Invest. 2019 Dec 2;129(12):5163-5168. doi: 10.1172/JCI129057.

מקס דרבקין

עסאם עסלי ויחזקאל אליהו מקום שני משותף (דירוג זהה) על הפרסומים:

"NCLX prevents cell death during adrenergic activation of the brown adipose tissue"

Assali EA, Jones AE, Veliova M, Acín-Pérez R, Taha M, Miller N, Shum M, Oliveira MF, Las G, Liesa M, Sekler I, Shirihai OS. Nat Commun. 2020 Jul 3;11(1):3347. doi: 10.1038/s41467-020-16572-3. PMID: 32620768

​​​עסאם עסלי
חזי אליהו

Aging promotes reorganization of the CD4 T cell landscape toward extreme regulatory and effector phenotypes"

Elyahu Y, Hekselman I, Eizenberg-Magar I, Berner O, Strominger I, Schiller M, Mittal K, Nemirovsky A, Eremenko E, Vital A, Simonovsky E, Chalifa-Caspi V, Friedman N, Yeger-Lotem E, Monsonego A. Sci Adv. 2019 Aug 21;5(8):eaaw 8330. doi: 10.1126/sciadv.aaw 8330. eCollection 2019 Aug. PMID: 31457092​​