21 מרץ 2020

על רקע הצורך הדחוף בהגדלת כמות בדיקות הקורונה הנעשות בישראל, התגייסו בתוך יממה מעל 100 מדענים וסטודנטים לרפואה ולתארים מתקדמים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המתנדבים פועלים במשמרות מדי יום במעבדת הנגיפים במרכז הרפואי סורוקה בניהולה של ד"ר יונת שמר-אבני. צוות המעבדה והמנדבים מבצעים למעלה מ-400 דגימות ביום. בכך הם מקלים על העומס הרב ומאפשרים קבלת תשובות מהר יותר.

מאחורי היוזמה עומד פרופ' אנג'ל פורגדור, משנה לסגן נשיא האוניברסיטה למחקר ופיתוח, והיא נולדה במסגרת כוח הפעולה המדעי שהקימה האוניברסיטה להתמודדות עם השלכות נגיף קורונה.

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הקימה כוח פעולה מדעי רב-תחומי, הכולל עשרות מדענים, מטובי המוחות בישראל על מנת למצוא פתרונות להתמודדות עם השפעות נגיף קורונה במגוון תחומים: כלכלה, אספקת מזון, ביטחון, מלונאות, התנהגות חברתית ועוד.

פרופ' אנג'ל פורגדור, מוביל כוח המשימה, התראיין באולפן הווירטואלי של רדיו BGU לספר על הפרויקטים שבפיתוח:

המתנדבים במעבדת הנגיפים
המתנדבים במעבדת הנגיפים. מימין לשמאל: אבישי אדרי, ד"ר רועי גזית ופרופ' אנג'ל פורגדור

אבישי אדרי במעבדת הנגיפים