09 נוב' 2020

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מברכת את פרופ' רבקה כרמי לרגל זכייתה בפרס מפעל הפיס למפעל חיים על שם חיים לנדאו. הפרס הוענק לפרופ' כרמי "בהוקרה על חלוציות יוצאת דופן בקידום הרפואה ומערכת הבריאות בנגב, שם קשרה את חייה המקצועיים", כהגדרת ועדת הפרס.

פרופ' רבקה כרמי באירוע הפרידה מהאוניברסיטה, דצמבר 2018
 פרופ' רבקה כרמי באירוע הפרידה מהאוניברסיטה, דצמבר 2018​

משנת 2005 עד 2018 כיהנה פרופ' כרמי כנשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ובכך הייתה לאישה הראשונה העומדת בראש אוניברסיטת מחקר בישראל. קודם לכן שימשה כרמי כדיקנית הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטה. בשנים 20102012​ כיהנה כיושבת ראש ועד ראשי האוניברסיטאות.

פרופ' כרמי, גנטיקאית ורופאת ילדים, יסדה את המכון הגנטי במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה. לאורך השנים זכתה פרופ׳ כרמי לפרסים ולעיטורים מכובדים על עשייתה, ובהם: תואר כבוד ממלכת בריטניה, במסגרתו מונתה למפקדת במסדר האימפריה הבריטית (Commander of the Order of the British Empire), כהוקרה על פעילותה להעמקת הקשרים האקדמיים והמדעיים בין בריטניה לישראל; אות יקירת החברה הישראלית לרפואת ילדים בקהילה (חיפ"א - IAPA), פרס הוקרה על הישגים יוצאי דופן של ארגון "נשות הדסה", ועוד. בשנת 2017 זכתה בתואר יקירת באר שבע, כאשר במקביל להישגים אלה, קידמה רבות את מעמד האישה באקדמיה.

מפעל הפיס פועל לקידום התרבות, האמנות והמדע בין היתר באמצעות הענקת פרסים לאמנים ומדענים שהגיעו להישגים משמעותיים בתחומי התמחותם. לכל אחד מתשעת האמנים והמדענים שזכו השנה בפרס מפעל הפיס על שם לנדאו יוענק פרס כספי, 150 אלף ש"ח גובהו. ​